MEDIJI KRIJU: Radnici u Srbiji padaju u nesvest jer nema vode i klime u fabrici!

U zadnjih nedelju dana desilo se više incidenata u fabrici IGB Automotive na Očagi. Svakodnevno nam stižu informacije da u tom objektu kolabira od visoke temperature blizu desetak radnica. Radnice inače rade u hali pod limenim krovom u kojoj nema klime. Užarena limena kutija.

Dešava se veoma često da u toj užarenoj limenoj kutiji nemačkog IGB Automotiva kod Lazerveca za radnice koju tu rade nema ni vode. Nehumuniji uslovi za rad ne postoje nigde na planeti.

Nismo hteli da budemo zluradi i da deluje kako samo kritikujemo stranog investitora, međutim stvar je juče prelila čašu kada je do sada najveći broj žena zatražio medicinsku pomoć i koje su na žalost gotovo potpuno napunili prostorije Hitne pomoći u Lazarevcu.

Pored rukovodstva firme jednako je odgovoran i predsednik opštine Lazarevac koji je u jeku kampanje doveo „stranog“ investitora iz Inđije, koji ne poštuju elementarna ljudska prava i ne može da obezbedi osnovne uslove za rad.

Lazarevac: Radnice u nemačkom IGB Automotivu padaju u nesvest jer nema ni vode ni klime

Robovlasnici – Dalibor Berić generalni menadžer kompanije IGB Automotive i Bojan Stević predsednik opštine Lazarevac

Zahtevamo hitnu ostavku predsednika opštine, kao najodgovornijeg za stanje i uslove u kojima rade naše žene, majke, sestre!!!

Izvor: Slavija Info

Podeli
Updated: 26 јуна, 2021 — 7:41 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *