Metro je pljačka veka: U Beogradu kilometar 100 miliona evra, u Madridu 40 miliona

Predsednica odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini Beograda Marina Lipovac Tanasković izjavila je danas da je gradnja metroa u Beogradu „pljačka veka“, jer će koštati 100 miliona evra po kilometru, dok je u Madridu metro izgrađen po ceni od 40 miliona evra za kilometar.

„Planirano je da u Beogradu budu izgrađene tri trase metroa ukupne dužine 60,5 kilometara, što znači da će građani Srbije metro u Beogradu platiti više od šest milijardi evra, a biće uništeno i vodoizvorište na Makišu, gde se planira gradnja depoa“, rekla je Marina Lipovac Tanasković na konferenciji za novinare ispred Sava centra, gde je održana sednica Skupštine Beograda.

Marina Lipovac Tanasković je navela da se na Makišu planira izgradnja naselja za 36.000 domaćinstava, a planira se i gradnja naselja na Adi Huji i da „Beograd na vodi“, kada metro bude završen, ima više od 65.000 domaćinstava.

„To su brojevi koji se navode u projektnom zadatku koji je Grad Beograd dao jednoj engleskoj firmi“, rekla je Marina Lipovac Tanasković.

„Narodna stranka smatra da je Beogradu potreban metro, ali ne kakav je planiran, jer nije u funkciji građana i povezuje ništa ni sa čim, a dve linije metroa se ukrštaju kod ’Beograda na vodi’“, dodala je Marina Lipovac Tanasković.

Marina Lipovac Tanasković je istakla da gradska skupština u kojoj SNS ima većinu namerava da danas sve slobodne zelene površine u opštinama Novi Beograd, Zvezdara i Palilula prenameni u građevinsko zemljište na kojem će moći da se gradi.

„Nastavlja se uništavanje vodoizvorišta na Makišu, uništavanje Velikog ratnog ostrva i urbanizacija Košutnjaka. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao ’ko je lud da gradi na Košutnjaku’, ali je firma ’Avala film’ angažovala strane stručnjake koji rade na tome i pozivaju uticajne grupe građana i neke političke stranke kako bi kupili mir da se ljudi ne bi bunili“, rekla je Marina Lipovac Tanasković.

Marina Lipovac Tanasković pozvala je sve građane „koji trpe maltretiranje na poslu, naročito zbog svog političkog angažmana“ da se jave Narodnoj kancelariji Narodne stranke Beograd.

Podeli
Updated: април 30, 2021 — 11:22 am

1 Comment

Add a Comment
  1. Da li to Vucic Cipuljinac zeli da naseli svoje prekodrinske Srbe u Beograd pa pravi toliko stanova sto se sumnja da c bosnu predati Bakiru bez Srba ionako su se vec uselili po ministarstvima , skupstinskim klupama i zato na ide ovako tj nikako samo se Placka srbija. dolaze Prekodrinski Srbi sa praznim koferima da ih napune devizama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *