Mihajlović: POSTAVLJAMO NOVI REKORD – Od Beograda do Novog Sada vozom za 20 MINUTA

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je na sastanku sa direktorima železničkih preduzeća da će se po završetku modernizacije pruge Beograd – Novi Sad od sledeće godine na jesen ta deonica prelaziti za manje od pola sata, saopšteno je iz tog Ministarstva.

Na sastanku sa direktorima „Infrastruktura železnica Srbije“ Nebojšom Šurlanom i „Srbija voza“ Jugoslavom Jovićem je bilo reči o modernizaciji brze pruge Beograd-Budimpešta, o početku izgradnje deonice Novi Sad – Subotica, ali i poslovanju ovih preduzeća u vreme trajanja epidemije, kao i definisanju i rešavanju problema u skladu sa trenutnom finansijskom situacijom.

„Reč je o najvećem projektu ne samo u Srbiji, već u jugoistočnoj Evropi, Ministarstvo će, kao i do sada, biti tu da pruži svu podršku i pomoć da realizacija teče po ugovorenoj dinamici“, istakla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, očekuje se da u prvoj polovini sledeće godine započne izgradnja i treće deonice brze pruge, od Novog Sada do Subotice, a da se uporedo izvode i radovi na rekonstrukciji regionalnih pruga.

Ona je istakla da je važno što se svi veliki projekti realizuju uprkos aktuelnoj situaciji, jer će to doprineti održanju domaće ekonomije i privrednog rasta.

Direktori železničkih preduzeća su ukazali i na izazove sa kojima se susreću, posebno kada je reč o smanjenim prihodima od putničkog saobraćaja na železnici, ali je konstatovano da je, uprkos kriznoj situaciji koja je pogodila ceo svet, važno da se održi nivo aktivnosti i likvidnost preduzeća, u čemu će država pomoći.

Podeli
Updated: 11 августа, 2020 — 12:45 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *