Milan Protić: Znalo se za Palmine žurke, i DOS je imao vilu za te potrebe na Senjaku

“Znao sam za Palmine žurke i šta se na njima dešava, kao i ko je tamo išao. Ja nisam odlazio na njegove proslave, mada sam imao pozive”, rekao je istoričar i bivši ambasador naše zemlje u Sjedinjenim Američkim Državama, Milan St. Protić.

Protić je govorio o aferi “Palma”, odnosno navodima da su se na njegovim proslavama podvodile devojčice i žene, navodeći da je pre više od deset godina čuo šta se dešava na žurkama u Jagodini.

“Nažalost, to se znalo. Znalo se da se to dešava i mnogi su tamo išli. Ja nisam, mada sam imao pozive i odatle i sa nekih drugih mesta gde su se slične stvari organizovale. Sad, ja ne mogu da vam kažem o kojim se devojkama radilo, jer nikada nisam išao, ali sam čuo za to”, rekao je on, da bi potom objasnio kad i od koga je to čuo.

“Saznao sam za to pre više od deset godina. Znam da je Vladan Batić još uvek bio živ. Od njega sam ja i čuo da se to dešava”, ističe Protić.

Na pitanje kako komentariše Markovićeve poruke, poput one da zna čija je glava bila na suvozačevom mestu i ko je vozio jedan automobil, odnosno da li se na taj način prvi čovek Jagodine brani od mogućnosti da bude procesuiran, Protić je kazao da ne želi da ulazi u takve “prljavštine.

“To je sve zajedno toliko nisko i neprihvatljivo za mene. Ne osećam čak ni gađenje prema ljudima sa takvim vrednostima, već samo prezir, bilo da su oni na jednoj ili drugoj strani. Ja sam oduvek bio protiv toga i to je jedan od razloga zašto sam se udaljio od DOS-a. To sve zajedno ide sa privilegijama, skupim vinima i ne znam kakvom garderobom, odnosno razbesnilim ponašanjem na vlasti. Zato ja u tome nisam hteo da učestvujem. S moje tačke gledišta, ja imam tri ćerke, i jedino što mogu je da osećam prezir”, naglašava on.

Postojala je jedna vila za takve žurke na Senjaku

Protić objašnjava da je svojevremeno, nakon što je DOS osvojio vlast, saznao da je postojala jedna vila na Senjaku gde su se organizovale žurke slične onima za koje je optužen Palma.

“Meni su svojevremeno, kad je DOS zavladao, objašnjavali da postoji neka vila na Senjaku, još iz Titovog vremena, koja je služila za takve stvari. To mi je rečeno, kao i to da i danas probrani ljudi odlaze tamo”.

Komentarišući agresivne javne nastupe Dragana Markovića Palme, Protić je rekao da su oni uklapaju u atmosferu koja vlada u medijima sa nacionalnim frekvencijama.

“Tu je stalno prisutna takva vrsta prostakluka i agresivnosti. Šta ste drugo očekivali od televizija na kojima nastaju najodvratniji rijaliti programi sa ozbiljnim izlivima nasilja, gde se zloupotrebljavaju i ponižavaju žene? To je simbol današnje Srbije i nešto što je plasirano narodu kao legitimni sistem vrednosti. Ovo je samo jedan primer, a imate toga koliko hoćete, na raznim nivoima”, navodi Protić.

Podeli
Updated: мај 15, 2021 — 1:14 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *