Milena Popović razrešena dužnosti, posle zahteva da se sasluša Radojičić koga je Vučić oslobodio na “poligrafu”

U Narodnoj skupštini, odnosno u Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo došlo je do promena, pa član ovog Odbora više nije Milena Popović, dok je sa mesta zamenika člana razrešen Lav Grigorije Pajkić. Đorđe Todorović, poslanik SNS, napredovao je, pa je od zamenika člana postao član Odbora, dok su nova imena Zoran Tomić i Dejan Kesar, što je ozvaničeno i u Službenom glasniku.

Svakako najzanimljivija odluka o izboru članova i zamenika članova Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo je razrešenje Milene Popović, nevenčane supruge ubijenog političara Olivera Ivanovića.

Naime, ona je minulih dana i nedelja kontrirala Aleksandru Vučiću, tražeći da na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića budu saslušani Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, koga je praktično predsednik Srbije „oslobodio krivice“, istakavši da je on „prihvatio poligrafsko testiranje“ i da je „prošao poligraf“.

Takođe, Milena Popović je napustila i skupštinsko zasedanje na kom je govorio Aleksandar Vučić, istakavši da se na takav potez odlučila jer su u tom trenutku u skupštinskoj sali nalazio Milan Radoičić. Istakla je nakon toga Milena Popović da je zvala Vučića, međutim, kako stoje stvari, to nije dovelo do toga da zadrži funkciju u Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

Sada, samo se postavlja pitanje da li je ona kažnjena zbog neposlušnosti ili je neki drugi razlog po sredi.

Dužnosti je, kao što smo napomenuli, razrešen i Lav Grigorije Pajkić, a zanimljiv je i napredak Đorđa Todorovića, koji je nakon zamenika člana Odbora postao član.

Todorović je, naime, bio zaposlen u Skupštini i u prethodnom sazivu, a sve vreme je samo vodio botove zajedno sa Marijom Jovičić. Očilgedno se šefu svidelo na koji je način taj posao obavljao, pa je odlučeno da bude unapređen.

Takođe, novi članovi Odbora su Zoran Tomić i Dejan Kesar, a ove promene su usvojene 14. jula.

Podeli
Updated: јул 16, 2021 — 6:42 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. Koja drskost, sumljati u preCednikov FOLIGRAF!

  2. A bre.. Pa ne mos protiv presednika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *