Milo Đukanović pobegao avionom iz zemlje

Premijer Milo Đukanović oko 18:30 časova napustio je avionom Crnu Goru, kazao je lider NOVA-e Andrija Mandić na protestnom okupljanju u centru Podgorice

Protestni skup Demokratskog fronta (DF), na kojem se okupilo više hiljada ljudi, održan je večeras u centru Podgorice, uz ultimatum premijeru Milu Đukanoviću da do subote podnese ostavku i da bude formirana prelazna vlada.

U suprotnom, kako je poručio lider DF-a Andrija Mandić, „cela Crna Gora dolazi u Podgoricu“, prenose podgorički mediji.

Mandić je na početku skupa, koji je održana iako nije zvanično odobren, rekao da je premijer Đukanović oko 18.30 časova avionom napustio zemlju i zatražio je da svi učesnici protesta budu mirni i da se ponašaju dostojanstveno.

On je učesnike protesta pozvao da se „spreme za subotu“.

„Imamo plan kako da smenimo diktatora“, kazao je Mandić i pozvao koalicione partnere DPS-a da napuste Vladu.

„Građani su došli bez javnog poziva, a tek ćemo ih u subotu pozvati ako Đukanović ne podnese ostavku“, rekao je lider DF.

Nebojša Medojević poručio je da nema predaje i da je „ovo prava Crna Gora“, a okupljeni su skandirali „Pobeda, pobeda“!

Protestni skup i šetnja ulicama Podgorice prošli su bez većih incidenata, mada su neki demonstranti, koji su bili maskirani, u jednom trenutku bakljama, kamenjem i flašama gađali policiju, koja je protiv njih upotrebila suzavac.

DF je i sinoć organizovao okupljanje u Podgorici i tom prilikom je intervenisala policija jer su okupljeni građani polomili stakla na više izloga, bacali kamenice, suzavac i flaše prema policiji.

Posle toga je policija, kako je saopšteno, u skladu sa zakonom upotrebila suzavac i gumene metke.

Policija je saopštila da je sinoć sprečila i nasilan ulazak u zgradu Skupštine Crne Gore.

MUP CRNE GORE: POVREĐENO PET POLICAJACA, JEDAN TEŽE

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je da je večeras tokom, kako navodi, nenajavljenog javnog okupljanja u Podgorici, u organizaciji Demokratskog fronta, jedan policajac teško povređen, još pet policijaca je lakše povređeno, a da policija nije upotrebljavala sredstva prinude.

Pored toga, službenici Centra bezbednosti Podgorica su brzom akcijom identifikovali i priveli M.J. (36) iz Podgorice, koji je, kako se sumnja, večeras kamenovao prostorije TV PINK M u centru Podgorice, kada je povređena urednica u toj televiziji.

Sumnja se da je M.J, zajedno sa još nekoliko lica, večeras prilikom razilaženja učesnika okupljanja, zasuo kamenicama prostorije TV PINK M.

Polomljeno je više stakala na objektu te televizije, a tom prilikom lakše telesne povrede je zadobila urednica u ovoj TV kući, navela je policija.

U saopštenju se kaže da su učesnici okupljanja naneli štetu i na još jednom broju objekata i vozila u gradskom jezgru.

Navodi se da su učesnici okupljanja na više lokacija gađali policijske službenike kamenicama, zapaljenim bakljama, flašama i metalnim i drugim predmetima, a pokušali su i da na više mesta probiju policijski kordon i zaštinu ogradu kod zgrade Skupštine.

Policijski službenici, iako su se za to stekli zakonski uslovi, ka ovim licima ni u jednom od ovih slučajeva nisu upotrijebili sredstva prinude, navedeno je u saopštenju.

U jednom momentu došlo je do nasrtaja mase na zaštitnu ogradu i policiju kod Skupštine, u nameri da probiju zaštitnu ogradu na više mesta. Policijski službenici ni tom prilikom, iako su se za to stekli zakonski uslovi, nisu upotrebili sredstva prinude ka tim licima, već su krajnje fleksibilnim i tolerantnim pristupom uspeli da ova lica usmere ka podgoričkom Trgu Republike, navedeno je u saopštenju.

Policija u užem i širem gradskom jezgru, nakon razilaska ovih lica, održava stabilan javni red i mir, kaže se u saopštenju Uprave policije MUP-a Crne Gore.

Podeli
Updated: август 17, 2020 — 9:56 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *