Ministarka Mihajlović ponizila sve meštane sela Metovnica

Jučerašnji cirkus koji je napravila lokalna samouprava, na čelu sa gradonačelnikom Bora i predsednikom mesne zajednice Metovnica, a povodom dolaska ministarke Zorane Mihajlović je bio apsurdan, nezapamćen i ponizio je sve meštane sela Metovnica – kaže Irena Živković, predsednica borskog odbora Stranke slobode i pravde.

Saopštenje prenosimo u celosti.

Zahvaljujući lokalnom internet portalu Ist media, mogli smo da vidimo ovaj događaj iz pravog ugla, pa tako i okrečene zgrade samo sa strane koju snima oko kamere, nove klupe i žardinjere sa cvećem koje su vraćene za Bor čim se poseta ministarke završila.

Zorana Mihajlović je došla da pohvali kompaniju Zijin jer učestvuje sa oko milion evra u projektu dovođenja vode u ovo selo. Istu kompaniju kojoj Vlada RS dozvoljava da profit pravi kršeći zakone Srbije i kojoj je pre samo par meseci poklonila dva miliona evra kao pomoć oko korona krize, iako ova kompanija u sred te iste krize beleži i rekordni nivo proizvodnje i rekordni nivo zagađenja.

Ono što je takođe skandalozno jeste da su upravo u ovom selu maloletne devojčice bile seksualno uznemiravane od strane kineskih radnika. Zoranu Mihajlović nije zanimalo da porazgovara sa njihovim roditeljima, a na to pitanje novinara nije odgovarala.

Bila sam, gospođo Mihajlović, kod tih ljudi. Ne skupocenim automobilom kao Vi nego autobusom kojim se voze ta deca svakoga dana na putu do škole.

Vrata na autobusu nisu radila dobro, pa je vozač morao da vodi računa da neko dete ne ispadne. Put je prepun rupa, neosvetljen i urastao u šiblje.

Roditelji kažu da policijska patrola od tada svakog dana obilazi ovo područje da bi se osetili bezbednijim, a oni se osećaju ostavljenim i zaboravljenim jer ih niko nije udostojio ni da sa njima porazgovara, sem policije i socijalnog radnika.

Nije im se obratio gradonačelnik, nije im se obratio predsednik mesne zajednice, a to niste želeli ni Vi. Logično, jer Vi ste došli da pohvalite kompaniju Zijin i da u medijima prikažete blagostanje, a ne da gubite vreme sa ovim ljudima.

Treba da znate da ima i nas koji nećemo dozvoliti da sve ovo radite. Obilazićemo ih i dalje i podržavati, a zajedno sa njima i pobediti sve vaše cirkuse i predstave.

Podeli
Updated: 10 јула, 2021 — 2:57 pm

3 Comments

Add a Comment
 1. NECE ZORANA MIHAJLOVIC DA BRINE O VASOJ DECI , ONA BRINE O SVOM KAPITALU , KAKO IZGLEDA , KAKO JE OBUCENA I NAJCESCE KOLIKO CE DANAS UKRASTI UPRAVO OD VAS O NAS GRADJANA.
  NJOJ NIJE BLISKA SRBIJA , SRPSKA SELA JER JE ONA IZ DRUGIH KRAJEVA A IMA IH PUNA VLADA GDE JEDNI GURAJU DRUE I DRPAJU SRBIJU NA SVAK MOGUCI NACIN.
  NEMA ONA OSECAJA ZA SRBIJU ZA SRPSKOG SELJAKA , DOMACINA ONI SU DOSLI SAMO DA NAS DOTUKU ONO STO NATO NIJE URADIO 1999 TO CE OVA VLADA OD 2012 DA DOVRSI.
  A MI SE SAMO NJIMA ZALIMO UMESTO DA IM ZABRANIMO DA DOLAZE KOD NAS. .
  TREBA SVE PROTERATI IZ SRBIJE KO NIJE LOJALAN DRZAVI SRBIJI ALI PRE TOGA POKRADENO DA VRETE DA ODLEZE DESETINU GODINA I MARS IZ SRBIJE.

 2. ISPRAVKA:
  NEMA ONA OSECAJA ZA SRBIJU ZA SRPSKOG SELJAKA , DOMACINA ONI SU DOSLI SAMO DA NAS DOTUKU ONO STO NATO NIJE URADIO 1999 TO CE OVA VLADA OD 2000 DA DOVRSI.

  1. Gospodja ima pravo malo bogatstvo na sebi, kosta vise nego dekor napravljen za njeno slikanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *