MUP nudi pola miliona za informaciju o osumnjičenom za ugrožavanje supruge Predraga Malog

Direktor policije Vladimir Rebić raspisao je, u skladu sa Zakonom o policiji, nagradu od 500.000 dinara za pružanje informacija koje će omogućiti identifikovanje muškarca za kog postoji osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti na štetu M. A. i njene šestomesečne ćerkice. U saopštenju MUP-a se ne navodi o kojem slučaju je reč, ali priloženu fotografiju mediji su danima objavljivali u vezi sa praćenjem nevenčane supruge i ćerke Predraga Malog, brata minsitra finansija Siniše Malog.

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova piše da se intenzivno traga za nepoznatim muškarcem imajući u vidu da se, u skladu sa nalogom Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, sprovode predistražne radnje zbog sumnje da je on ugrozio život i telo M. A. i njene šestomesečne ćerkice. MUP je u cilju identifikovanja te osobe pozvao građane da pruže potrebne informacije o osobi čiju je fotografiju dostavio medijima.

Iz policije su pozvali građane koji imaju tražene informacije da ih prijave na broj telefona 064/724-1019.

Prema Zakonu o policiji, policija može javno da raspisuje nagradu u cilju “otkrivanja i hapšenja lica koje je učinilo krivično delo sa težom posledicom, pronalaženja nestalog lica, kao i u cilju razrešavanje drugih slučajeva kada su takva obaveštenja neophodna”.

Loading...

Inače, tabloid Srpski telegraf je početkom nedelje objavio da je osoba koja je pratila suprugu Predraga Malog novinar Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK). KRIK je to, međutim, demantovao.

“U članku pod naslovom ‘Kako se realizuje plan za slom vlasti i predsednika Srbije: Vučića ruše i preko beba’ lažno se navodi da su novinari KRIK-a nevenčanu suprugu Predraga Malog spopali nasred ulice i pratili je do ulaza u zgradu.Tabloid je uz tekst objavio i snimke sigurnosnih kamera koji navodno prikazuju kako je novinar KRIK-a prati. Na snimcima, međutim, nije novinar KRIK-a već nepoznata osoba koja nije deo naše redakcije“, naveo je KRIK.

Ta redakcija je istakla da su u ponedeljak objavili saznanje da Predrag Mali, brat ministra finansija Siniše Malog, već nekoliko godina koristi automobil i stan kompanija koje dobijaju unosne državne poslove izgradnje, što su stručnjaci ocenili kao moguću trgovinu uticajem.

Podeli
Updated: 25 јула, 2019 — 7:05 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.