NAGRADA ZA BATINANJE: Šef SNS BATINAŠA prekomandovan u SAJ!

Ivan Ristić, nekadašnja desna ruka Nebojše Stefanovića, prebačen je na mesto koordinatora Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), saznaje Direktno.rs. Njegovo poslednje radno mesto bilo je šef policije u Pirotu, a pre ove smene proslavio se kao pomoćnik Vladimira Rebića i član odreda batinaša sa protesta.

Ristić je novu ulogu i uspon u MUP-ovoj lestvici dobio u Specijalnoj antiterorističkoj jedinici (SAJ), a javnosti je postao poznat nakon tvrdnje lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da je upravo on komandovao policajcima u civilu koji su tokom julskih protesta hapsili i premlaćivali građane.

Hapšenja ljudi, obaranja na zemlju, držanje noge na glavi demonstranta su samo neki od primera brutalne sile policije na koje je regovao čitav demokratski svet. Na mnogobrojnim slikama ovakvog kršenja zakona koje je opozicija pokazala, jasno se vidi upravo Ivan Ristić.

Ristić je, inače, kao nekadašnji pripadnik Specijalnih antiteroističkih jedinica (SAJ), obezbeđivao strane diplomate, a potom i Nebojšu Stefanovića dok je ovaj bio predsednik Skupštine. Negde u to vreme postao je vlasnik diplome jednog od privatnih fakulteta poznatih po brzom dobijanju potvrde o završenom visokoškolskom obrazovanju. Od člana obezbeđenja i Stefanovićevog partnera u teretani, avanzovao je u šefa kabineta ministra policije.

Posle afere sa naplaćivanjem prevoza migrantima od makedonske granice do granice sa EU, pomeren je sa te pozicije, da bi se uskoro obreo na mestu pomoćnika direktora policije.

Pad Ristića mogao je da se vidi i iz činjenice da tokom leta nije napredovao u čin generala policije kao nekolicina visokorangiranih policajaca. A ovo je definitivno postalo jasno njegovim raspoređivanjem na mesto načelnika u PU Pirot, iako se prvobitno spekulisalo da ide u Niš. Pomeranje sa mesta pomoćnika direktora policije i slanje van Beograda bio je jasan pad u meteorskoj karijeri Ivana Ristića.

Ristić je, inače, u režimskim medijima nakon cele afere sa Nebojšom Stefanovićem označen i kao vlasnik luksuzne vile koja se gradi nadomak Vrčina, a čija vrednost premašuje 700.000 evra. Takođe, povezivan je sa Veljkom Belivukom i carinskom mafijom.

Ali, uprkos svemu ovome, zvezde su mu se ponovo osmehnule, te je dobio novu poziciju u SAJ-u.

Podeli
Updated: септембар 7, 2021 — 10:02 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *