NAJAVA RASKOLA U VLADAJUĆOJ KOALICIJI: Palma hoće Dačića za premijera!

Marković dva puta za nedelju dana potegao priču da lider SPS treba da vodi Vladu. Iz SNS mu poručili da se funkcija dobija na osnovu rezultata, a ne maštanja

Dragan Marković Palma, lider JS, u poslednjih nedelju dana dva puta je potegao priču da sledeći premijer treba da bude šef socijalista Ivica Dačić. Funkcioneri Srpske napredne stranke su mu na to poručili da može da kadrira, ali tek kad osvoji 50 odsto glasova na izborima!

Marković je nedavno u intervjuu za Novosti, na pitanje, ukoliko predsednica Vlade Ana Brnabić ponovo bude kandidat za to mesto, da li bi glasao za nju, kazao:

Loading...

-O tome ne razmišljam. Mislim da premijer treba da bude Ivica Dačić.

Istu tezu, da na čelu Vlade treba da bude lider SPS, Marković je preksinoć ponovio pred gostima na večeri u grčkom letovalištu Paralija, a kojoj je prisustvovao i sam šef diplomatije.

-Dačić treba da bude sledeći premijer – kazao je Palma, na šta mu je Dačić kroz smeh odgovorio:

-Onda više nećeš moći da eskiviraš ministarsko mesto.

S druge strane, naprednjacima Markovićevo kadriranje nije bilo smešno. Vladimir Đukanović, poslanik SNS, poručio je da onaj ko osvoji najviše glasova na izborima treba da da premijera.

-Ne volim te kombinatorike. Ako SPS osvoji 50 odsto, nek da premijera, ovako je bez veze tako razmišljati. Znači, kad Dačić osvoji 50 odsto, nek bude premijer, dotad nek radi svoj posao – kazao je Đukanović za Kurir.

Potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kazao je da mesto premijera zavisi od izbornih rezultata, a ne političke matematike.

-Ivica Dačić je bio premijer, sada je Ana Brnabić, i rekao bih da veoma dobro obavlja taj odgovoran posao. Ko će biti premijer posle sledećih izbora, zavisiće isključivo od izbornih rezultata, a ne političke matematike. Politički legitimitet je nešto na čemu insistiramo u javnom životu Srbije. Verujem da će posle narednih izbora SNS predložiti predsedniku Vučiću mandatara za sastav sledeće vlade – poručio je Vučević.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže da je u politici sve moguće, ali da birači imaju presudnu reč.

-Lepo su se to dogovorili, čestitam im, ali o tome odlučuje narod na izborima – poručuje Jovanov.

Podeli
Updated: 31 августа, 2019 — 6:23 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.