NAJGLUPLJI PRAVNIK GENERACIJE je NESPOSOBAN da otkrije ko ga je prisluškivao

Pored predsednika Aleksandra Vučića, nezakonito su prisluškivani i njegov brat Andrej i sin Danilo

Novosti navode i da je bivša državna sekretarka MUP Srbije Dijana Hrkalović odbila poligrafsko testiranje u slučaju prisluškivanja predsednika i članova njegove porodice.

Ona je ispitana prvi put 13. januara, a u četvrtak je trebalo da se obavi dopunsko saslušanje po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK), koje vodi predistragu.

Hrkalovićeva je prethodno pristala na „detektor laži“, ali je potom „u poslednji čas“ promenila odluku, pišu Novosti.

Dodaju da je ona odbila da odgovara i na dodatna pitanja bivših kolega, inspektora Sektora unutrašnje kontrole (SUK) MUP, koja se tiču njenih navodnih kontakata sa osobama iz kriminogene sredine.

Na prvom saslušanju, prošle nedelje, uglavnom je na sva pitanja odgovarala sa „ne znam“ i „ne sećam se“.

Saslušano više od 50 policijskih službenika

Pored Hrkalović u proteklom periodu saslušano je više od 50 polcijskih službenika, među kojima i bivši načelnik Uprave kriminalisticke policije (UKP) Dejan Kovačević.

Navodno, on je o svemu što se dešavalo pričao kolegama iz SUK, posebno o tome kako se odvijaju tajna praćenja i prisluškivanja, kako se izdaju nalozi, šta se sve događalo za vreme njegovog rukovođenja, ali je i potencirao da za „neke stvari nije znao“.

U predistrazi, među ispitanima je i Kovačevićev zamenik Srećko Lazić, a među prvima su ispitani policajci iz Službe za specijalne istražne metode (ŠIM) Uprave kriminalističke policije (UKP).

Novosti navode da je i nekadašnji prvi čovek te službe i blizak Hrkalovićevoj saradnik Dejan Milenković Bagzi, koji je sa njom došao u MUP iz Bezbednosno-informativne agencije (BIA), detaljno ispričao o prisluškivanjima.

– Neki od saradnika su ispričali da su transkripti takvih razgovora nošeni direktno Hrkalovićevoj na ruke – ispričao je izvor „Novosti“.

Inače, Službu za specijalne istražne metode nazivaju još i „mala BIA“, jer se bavi tajnim praćenjima i prisluškivanjima.

Prema zvaničnim aktima to se radi uz dozvolu suda, ali je sada, kako pišu Novosti, utvrđeno da to nije uvek bilo tako i da je na njihovoj meti u određenom trenutku bio direktno predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova porodica.

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) saopštilo je u četvrtak da je pokrenulo predistražni postupak u vezi sa navodimaa o neovlašćenom prisluškivanju predsednika Republike.

TOK je 15. decembra 2020. godine poslalo zahtev MUP za prikupljanje potrebnih obaveštenja, koji je dopunjen 14. Januara

Svi ovi navodi službenog glasnika SNSa – Informera, i celokupna istraga nije dovela do nijednog tvrdog traga, prvenstveno zato što je predsednik prisluškivan zakonito zbog upadanja u mere prisluškivanja trećih osoba.

Ali kako to objasniti svom biračkom telu, da več mesecima niko nije uhapšen? Pa naravno – Mauricijus!

Podeli
Updated: март 20, 2021 — 8:39 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *