NAPREDNJACI ASFALTIRALI I KALEMEGDANSKU TVRĐAVU

Dramski pisac, scenarista i reditelj Siniša Kovačević vrlo je aktivan na Tviteru, gde gotovo svakodnevno komentariše aktuelnu političku situaciju i društvene teme, a sve to na vrlo satiričan način. Hoćemo da kažemo – da nije smešno, bilo bi tužno.

On se ovog puta osvrnuo na radove koji se trenutno izvode u gotovo svakom delu prestonice, ali i na rekonstrukciju pojedih ulica, kao što je Skadarlija, čime je većina Beograđana dosta razočarana.

Kaldrma je uklonjena iz čuvene Skadarske ulice, koja je jedina u gradu zadržala pravi boemski duh prošlosti, a deo od kafane “Tri šešira” do donjeg dela ulice prekrio je novi asfalt. Ipak kaldrma je vraćena. Kalemegdanska terasa na pojasu ka Ušću je već asfaltirana i sprema se za uvođenje gondole.

Novost je da sada pored svih ovih promašenih poduhvata, imamo i novi.Na Kalemegdanu, sada imamo keltske, grčke, rimske, slovenske, turske i austrijske slojeve, a preko njih i debeli, asfaltni sloj koji je gradonačelnik Vesić postavio, iako se asfalt ne uklapa u nijedan kulturno istorijski sloj. To je neka nova napredna tehnika restauracije kulturno istorijskih spomenika samo njima znana.

Loading...
Podeli
Updated: 5 септембра, 2019 — 3:57 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.