Naprednjaci svečano otvorili PARKET

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je danas Zrenjanin, gde se sastao sa gradonačelnikom Simom Salapurom, sa kojim je obišao Kancelariju za mlade i Osnovnu školu „Žarko Zrenjanin“, u kojoj je završena rekonstrukcija parketa u fiskulturnoj sali, finansirana zajedničkim sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i ove lokalne samouprave.

Basta i Salapura su prilikom današnjeg susreta sumirali i utiske sa 9. Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine, održane od 19. do 22. maja.

Nakon radnog sastanka u Gradskoj kući, Basta je sa gradonačelnikom obišao i Kancelariju za mlade, gde je razgovarao sa aktivistima te organizacije o tekućim pitanjima.

Prilikom posete Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ otvorena je rekonstruisana fiskulturna sala. Vrpcu su presekli resorni sekretar Basta, gradonačelnik Salapura i direktorka Škole Zorica Đurin.

„Kompletan parket je rekonstruisan zajedničkim sredstvima Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina u ukupnoj vrednosti od 11,45 miliona dinara, u čemu je Pokrajina učestvovala sa 10 miliona dinara putem konkursa namenjenog za obnovu školske infrastrukture. Prepoznali smo potrebe grada Zrenjanina, koji je nosilac i titule Evropskog grada sporta, a koji je to postao zahvaljujući odličnim sportskim rezultatima i bogatoj sportskoj tradiciji“, istakao je Basta.

Sekretar smatra da će Pokrajina u gradu Zrenjaninu i dalje imati izuzetnog partnera sa kojim će zajedničkim snagama raditi na unapređenju sporta u AP Vojvodini.

Podeli
Updated: децембар 26, 2022 — 10:09 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *