Naprednjaci u panici: Vučićeva mašinerija uzdrmana

I pre referenduma je bilo poznato da Beograđani nisu naklonjeni Aleksandru Vučiću, a nakon njega je to samo potvrđeno.

Jer, stanovnici glavnog grada su bili protiv izmene Ustava Republike Srbije i jasno stavili do znanja da naprednjaci gube podršku.

Bili su Beograđani protiv promene Ustava u gotovo svim opštinama, osim u Barajevu, gde je većina izašlih glasala DA.

Kako je predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić saopštio na konferenciji za medije, koji je rezultate pročitao pre Republičke izborne komisije (RIK), protiv izmene Ustava u Beogradu je glasalo 54 odsto, dok je za promenu Ustava bilo 46 odsto.

Ovo je samo još jedan pokazatelj da je Beograd uveliko protiv Vučića i vlasti Srpske napredne stranke, što je samo potvrđeno na predizbornom referendumu, gde su građani odgovarali na pitanje “Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava Republike Srbije?”

Način na koji je Vesić upravljao Beogradom srozao je podršku prema Srpskoj naprednoj stranci, a stanovnici glavnog grada su danas pokazali šta misle o večitom zameniku gradonačelnika, koji je izgubio na svom biračkom mestu, budući da je bilo tri puta više glasova za opciju NE nego za DA. Protiv promene Ustava na ovom mestu bilo je 187 građana, naspram 65, koliko je zaokružilo DA

Sve ovo pokazuje kakvo je raspoloženje među Beograđanima, pa su izrazili nezadovoljstvo načinom kako SNS upravlja glavnim gradom, te je ovo samo još jedan pokazatelj da se Vučić neće dobro provesti na beogradskim izborima 3. aprila.

Podeli
Updated: јануар 17, 2022 — 12:19 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *