NAPREDNJAK Dragomir Petronijevič je kum narko uzgajivača marihuane iz Jovanice

Dragomir Petronijević, član Gradskog veća Grada Beograda, i uhapšeni uzgajivač marihuane Predrag Koluvija su kumovi, saznaje Kurir.

Petronijević je Koluviju, koji se predstavljao kao vlasnik poljoprivrednog gazdinstva za proizvodnju organske hrane „Jovanjica“ u Staroj Pazovi, na sve načine pokušao da približi SNS, otkriva izvor Kurira.

Svuda zajedno

– Petronijević je član Glavnog i Izvršnog odbora SNS, i to je zloupotrebio da bi Koluviju ubacio u političke krugove. Koristio je svoj položaj u stranci i Koluviju vodio na stranačke skupove. Upoznavao ga je s važnim ljudima iz stranke, predstavljao ga kao svog dobrog prijatelja, kuma, i pričao da se uspešno bavi proizvodnjom organske hrane u Staroj Pazovi. Išli su zajedno na bitne manifestacije koje se tiču privrede i razvoja, ali su bili viđeni i na političkim sastancima. Poverenje stranke je tako iskoristio da bi progurao kuma – kaže izvor Kurira.

Dodaje da je Petronijević tako usrdno garantovao za Koluviju, koji je sada iza rešetaka, da niko nije pomislio da se iza legalnog biznisa krije kriminal.

– Hvalili su se odličnim rezultatima i u razgovoru s drugima Koluvija je pričao o svojim planovima za najsavremenije uzgajanje organskih proizvoda, o načinima reklamiranja i poziciji na domaćem i stranom tržištu. Niko nije ni pomišljao da iza biznisa sa organskom hranom stoji marihuana i da će policija otkriti kriminal – kaže on.

Dokaz slike

Da je Koluvija zaista bio na stranačkim skupovima, ali i da je govorio na tribinama na kojima je bio i Petronijević, pokazuju fotografije do kojih je došao Kurir. Na njima se vidi da za istim stolom na kom su mikrofoni sede i Petronijević i Koluvija.

Podsetimo, policija je otkrila šta se proizvodi u plastenicima „Jovanjice“ nakon što je auto „audi A8“ u kom je Koluvija bio suvozač zaustavljen zbog bahate vožnje. Auto je imao policijsku sirenu i rotaciju, a kad ga je policijska patrola zaustavila, Koluvija je pokazao policijsku legitimaciju koja je izgledala kao prava. Policajci su proverili u sistemu i ispostavilo se da taj identitet ne postoji, nakon čega je na imanju Koluvijine firme u Staroj Pazovi pronađeno 649 kilograma osušene marihuane i 3.954 kilograma sirove. Osim Koluvije, tog 14. novembra uhapšeno je i osmoro radnika i svima je određen jednomesečni pritvor.

Zaćutao i BEZ ODGOVORA

Kurir je juče u više navrata pokušao da stupi u kontakt s Petronijevićem, ali do njegovog komentara nismo uspeli da dođemo jer se nije javljao na poziv. Napisao je da je na konferenciji s mladim inovatorima i da ne može da razgovara. Nakon pitanja da li je u komovskim vezama sa Koluvijom, Petronijević je prekinuo komunikaciju.

Izvor: Kurir

Podeli
Updated: 6 децембра, 2019 — 3:03 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *