Naprednjak postao savetnik u EPS-u, pa mu otpisali dug od 1,6 miliona!

Da se isplati biti na vlasti u Srbiji pokazao je slučaj SNS poslanika iz Kragujevca Gorana Kovačevića. Njegovoj porodici u Kragujevcu otpisan je dug za struju od 1.623.709 dinara, i to pošto je postavljen na funkciju savetnika u Elektrodistribuciji „Centar“.

Kako je 2019. pisao „Blic“, reč je o dugovanju koje je napravljeno pre nego što je Kovačević postao visoki funkcioner SNS i Elektrodistribucije.

Dug je napravljen na brojilu njegovog pokojnog dede po majci Pavla Nešovića, i to na adresi na kojoj je Kovačević prijavljen. Pokriće za to su našli u sudskoj odluci kojom je Stojana Kovačević, jedna od naslednica Nešovića, u parnici dokazala da nije jedini suvlasnik tog brojila, već da su to sa njom još četvoro rođaka.

Sud je konstatovao da svi oni solidarno treba da odgovaraju za dugove, odnosno da Elektrodistribucija treba da pokrene novi postupak protiv svih naslednika. Međutim, iz službe za informisanje „EPS Distribucija“ potvrdili su da je dug otpisan!

Režimski „Kurir“ je pre toga imao seriju tekstova o ovom SNS poslaniku, koji je i kadar bivšeg gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića, da je zaposlen na mestu savetnika regionalnog direktora EPS-a i da duguje oko 1,7 miliona dinara na ime poreza, koji je kasnije reprogramiran, kako su mediji pisali. Kovačević je postao prvi čovek naprednjaka i pružio je punu podršku novom gradonačelniku Nikoli Dašiću.

Ipak, sada još jedan nevoljnik Aleksandra Vučića, a tada veliki mag upravljanja, Milorad Grčić u Kragujevac je poslao unutrašnju kontrolu i agente BIA da istraže muljažu. Epilog – smena šefa unutrašnje kontrole u Šumadiji.

Verovatno je koincidencija da su Kovačevićevi problemi sa poreskim vlastima nestali kada je postao visoki funkcioner SNS kao šef odborničke grupe i narodni poslanik. Pokazao se i kao pogodan Vučićevom režimu i nakon što je Tomislav Nikolić marginalizovan u stranci, pa se i njima lako prilagodio u radikalsko-naprednjačkom maniru te je kritikovao julske proteste 2020.

–  Svedoci smo da neko daje sebi za pravo da nasiljem, fizički povređujući druge i uništavajući imovinu svih nas, pokušava da nam nametne svoje političke stavove. Ucenjujući Srbiju nasiljem, preti nam. Pretnje, nikada nisu išle sa srpskim inatom i osećajem pravde – pričao je narodni poslanik.

I tako to biva, kad si vlast, sve ti se može!

Podeli
Updated: јануар 7, 2022 — 10:02 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *