Narod Mladenovca blokirao put, muka im je od Naprednjačke vlasti (VIDEO)

Blizu tri stotine građana Mladenovca blokiralo je put u ovoj opštini zbog toga što nemaju vodu već više od sedam dana.

Građani su na ulici, a prema saznanjima portala Nova.rs za sada se puštaju samo automobili u kojima se nalaze deca. Okupljeni građani navode da veruju da će blokada trajati celu noć.

Nakon što su već nekoliko dana protestovali, građani Mladenovca i večeras su izašli na ulice i blokirali glavnu raskrsnicu. Okupilo se blizu 300 građana čiji je jedini zahtev da dobiju vodu, piše Nova.rs.

„Blokirana je raskrsnica koja vodi ka Smederevu, Beogradu, Kragujevcu i drugim mestima. Ne puštamo nikog da uđe, vraćamo autobuse nazad i borimo se dalje. Već smo ovde dva sata i nećemo odustati dok se ne ispune naši zahtevi“, rekao je Ilija za Nova.rs.

Prema njegovim rečima, nekoliko policijskih inspektora nalazi se na terenu i fotografišu učesnike protesta, te kako kaže, on očekuje da će biti prijava.

„Sve više mladih dolazi da podrži ovaj protest, dok stariji građani odlaze kućama. Najverovatnije ćemo provesti noć na ulici“, istakao je Ilija.

Ovaj građanin Mladenovca objasnio je šta je konkretan zahtev.

„Tražimo da nam daju vodu. Ne da nam daju tu vodu koju niko ne može da pije, već da svi dobiju kvalitetnu vodu za ceo grad koju svi mogu da piju“, rekao je on.

Okupljeni građani poručili su da skup nije politički već građanski, solidarno i egzistencijalno orijentisan, jer im nije omogućeno osnovno ljudsko pravo, pravo na dostojanstven život, pa zato mole da se ovaj problem reši, a „ne dodatno uvlači u politikantsko blato i stalno prebacuje odgovornost“.

Tokom protesta desio se i jedan incident, u kojem je jedan vozač pokušao u punoj brzini da prođe kroz masu građana koji protestuju, ali je on osujećen u toj nameri od strane prisutnih.

Podeli
Updated: јун 29, 2021 — 9:12 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *