NAROD POČEO DA BIJE: Javni izvršitelj u Beogradu dobio batine tokom iseljenja


Foto – ilustracija

Aleksandra Vulovića, javnog izvršitelja, napala su nepoznata lica prilikom sprovođenja pravnosnažne i izvršne odluke suda, saopštila je Komora javnih izvršitelja.

Napad na javnog izvršitelja Aleksandra Vulovića dogodio se utorak prilikom prinudnog iseljenja u Beogradu.

NAPAD NA IZVRŠITELJA JE NAPAD NA SLUŽBENO LICE

Ministarstvo pravde najstožije osuđuje nasilničko i neprimereno ponašanje prema javnom izvršitelju Aleksandru Vuloviću iz Beograda, koje se dogodilo u utorak.

Javni izvršitelji su nosioci javnih ovlašćenja, te svaki napad na njih zakon prepoznaje kao napad na službeno lice, navode iz Ministarstva pravde.

Loading...

Komora javnih izvršitelja najoštrije osuđuje napad na javnog izvršitelja Aleksandra Vulovića i apeluje na nadležne organe da preduzmu potrebne mere i odgovorno lice za napad privedu pravdi.

„Ovaj događaj je još jedan u nizu sve učestalijih napada i pokušaja da se nasilnim putem sprečavaju sudski postupci i javni izvršitelji onemogućavaju u preduzimanju radnji u okviru javnih ovlašćenja koje im je poverila Republika Srbija, i koje su zakonski dužni da preduzimaju“, saopštila je Komora javnih izvršitelja.

Poručuju da su kao profesionalno udruženje javnih izvršitelja, više puta ukazivali, kako nadležnim organima, tako i javnosti, na okolnosti u kojima izvršitelji obavljaju svoju delatnost.
Dodaju da su izvršitelji izloženi raznim vidovima pritisaka i napada, koji su, kakao navode, usmereni na sprečavanje i ometanje sprovođenja izvršenja.

„Očekujemo da će nadležni državni organi preduzeti potrebne mere radi privođenja pravdi počinilaca ovog napada, kao i radi obezbeđenja svih uslova za nesmetano i bezbedno obavljanje poslova iz nadležnosti javnih izvršitelja“, navode u saopštenju.

Podeli
Updated: 30 марта, 2019 — 1:06 am

8 Comments

Add a Comment
 1. Kad nepravda postane zakon, otpor postaje duznost!

  1. slazem se sa pipi.. KADA NEPRAVDA POSTANE ZAKON,OTPOR POSTAJE DUZNOST!!!

 2. Zakoni su nastali da bi se uredilo društvo i uveo red. Onog trenutka kad većina društva izgubi poverenje u zakon nastaje haos. Ako se zakon zloupotrebljava i vrši selektivno, pitanje je samo vremena kad će narodu dopizdjeti, što je mnogo opasno.

 3. BRANIOCIMA NARODA – BOG DA POZLATI RUKE, dusu i telo! ZIVELI ZAUVEK A ZULUMCARIMA I LOPOVIMA DA SKINU GLAVE – BOZJA KAZNA!

 4. sprovodjenja zakona su nakaradna, lazna, namestena. normalno je da ga izmlate. a tek ce da ih mlate, i ovo je dobar pocetak. nek ih stiti vucic od naroda. doci ce vreme i kada ce vucica cuvati od naroda, samo ne znam da li ce neko hteti da mu pomogne

 5. Batine su mala kazna za ove sto lesinare od tudje nesrece.Jsdna je zemlja koja je dala ta ovlascenja ovim lesinarima a da predhodno nije donela zakon o licnom stecaju ili zakon o zastiti porodice.

 6. A šta drugo očekuju otimači lične svojine, pa neka se zovu kako hoće. Kada Zakon postane kreatura samoga sebe na štetu čoveka (ne vlasti).

 7. Pa i kome trebaju ti ljudi….Najgori posao….Zamisli sad ono, ponedeljak 5.45 zvoni ti alarm
  srecan i zadovoljan svojim poslom prinudnog izvršitelja-iselitelja-kontraiscelitelja odlazis da se brijas, umijas peres zube i sav srecan i veseo i zahvalan zbog svog posla ne znajuci kome ces danas ceo zivot da zagorcas kreces….pa ja ne bi mogao kola da odvezem do tamo, kolika ti maska treba da budes kontračovek?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *