Naterali su me da glasam za SNS da bi me vratili na posao

Branko Stanković iz Žitorađe tvrdi da su ga rukovodioci iz njegovog preduzeća JP „Direkcija“ Žitorađa naterali da javno glasa za SNS i Aleksandra Vučića na izborima 3. aprila, kako bi ga vratili na posao i dali mu rešenje o odmoru.

Prethodno je Stanković proglašen tehnološkim viškom, pa je pravdu potražio na sudu i skoro godinu dana ima presudu da se vrati na posao i da mu se isplati više miliona na ime plata, poreza i doprinosa. Kako Javno preduzeće za izgradnju  iz Žitorađe nije postupilo po presudi i još uvek nije vraćen na posao, obećali su mu da će to učiniti, ali samo ako sa čitavom porodicom glasa za SNS. U preduzeću tvrde da to nije istina.

– Vrbovanje je krenulo u petak pre izbora. Zvali su me u više navrata, čak se uključilo i treće lice iz drugog preduzeća. Sa njima se dugo preganjam, jer su me proglasili tehnolškim viškom, a ja sam ih dobio na sudu, pa su se žalili. Onda su mi ponudili da odustanu od žalbe Apelacionom sudu koju su podneli krajem pršle godine i vansudsko poravnjanje što se tiče novca koji treba da mi isplate – počinje svoju priču Branko kojem je još desetak meseci ostalo do penzije.

Dodaje da su mu u petak pre izbora ponudili da odustanu od žalbe, kao i da rešenje o vansudskoj nagodbi i rešenje o vraćanju na posao i godišnjem odmoru dobije u nedelju kada glasa i to ne samo on, već svi punoletni članovi njegove porodice, kojih je osam. Po instrukcijama, svi su morali da glasaju javno za Aleksandra Vučića i SNS.

– Čitava moja porodica je javno glasala i onda sam izašao napolje, a čovek koji radi u drugom preduzeću i koji je član komisije na biračkom mestu gde glasamo, mi je doneo i uručio i rešenje o vansudskom poravnjanju, rešenje da se vraćam na posao i rešenje o odmoru. Uzeo sam ih, ali nisam ništa potpisao. Zamislite, rešenja vam daju u nedelju 3. aprila kad preduzeće ne radi, a piše da su doneta 1. aprila – objašnjava Stanković ono što se dogodilo u nedelju.

On sada ne zna kakav je njegov status, da li je vraćen na posao, da li je na odmoru i niko ga iz preduzeća nije kontaktirao od izbora. Jedino što zna jeste da je preduzeće 5. aprila odustalo od žalbe.

– Dva dana su me zvali bez prestanka. Mogu da vam pokažem listu poziva, a sada svi ćute i ignorišu zakon. Naterali su me da glasam, prevarili i sve uradili van zakona – jada se Stanković.

Kaže da je član SNS, ali još 2016. godine nije hteo da ih posluša i glasa za SNS na izborima, pa je tada i počelo „nameštanje i pripremanje za otkaz“ koji je usledio i na koji se Stanković žalio, te dobio na sudu.

Na kraju, kako ne može da ostvari svoja prava koja su potvrđena sudskom pravosnažnom presudom, on je situaciju u kojoj je, prijavio prokupačkom privrednom kriminalu.

U JP Žitorađa kažu da su Stankovićeve tvrdnje netačne i neistinite.

– Apsolutno su netačni navodi i negiram bilo kakvu ličnu povezanost sa navedenim radnjama. Što se tiče Branka Stankovića, mogu vam reći da je u skladu sa Zakonom u toku postupak usaglašavanja normativnih akata preduzeća kao posledica izvršenja odluke suda o povratku na rad zaposlenog B. Stankovića – reklo nam je jedno od nadležnih lica u JP za izgradnju Žitorađa.

Direktno.rs poseduje dokumenta na koja se Stanković poziva, a koja je potpisala odgovorno lice preduzeća. Na njima je i pečat preduzeća, jedino što nema delovodnog broja, ali ako su tačne Stankovićeve tvrdnje da ih je dobio u nedelju i nije potpisao, sasvim je opravdano što nisu zavedena.

Podeli
Updated: април 17, 2022 — 7:59 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *