Nazivali ih lopovima, a sada su zajedno u vlasti ( VIDEO )

Iako su tokom kampanje za lokalne izbore u Šapcu naprednjaci govorili o koruptivnim aktivnostima gradskih vlasti na čelu sa Nebojšom Zelenovićem, predsednikom stranke „Zajedno za Srbiju“, te pretili sudskim procesima članovima gradske uprave,

GO SNS Šabac je danas saopštio da je postigao dogovor o programskim ciljevima sa predstavnicima pokreta „Zapadna Srbija“, čiji lider, Nemanja Pajić, je obavljao funkciju predsednika gradske skupštine u prethodnom mandatu.

– …To je dokaz da Dušan Petrović, Nebojša Zelenović, Nemanja Pajić i njihova lopovska ekipa upravo traže ljude, koji se za funkcije kvalifikuju, dugovanjem, prevarama i svim onim što ne služi na čast poštenim ljudima – glasilo je saopštenje GO SNS Šabac, 5. juna 2020. godine.

Međutim, ne lezi vraže, posle samo tri meseca, šabački naprednjaci sa delom „lopovske družine“ dogovaraju koaliciju.

– Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac saopštava da je na sastanku sa predstavnicima Zapadne Srbije postignut dogovor o programskim ciljevima za dobrobit svih građana Šapca.

Na sastanku održanom 14.09.2020. godine u prostorijama Gradskog odbora Srpske napredne stranke razgovaralo se o mogućoj koaliciji u Šapcu i usklađivanju izbornih programa u interesu građana – kaže se u saopštenju šabačkih naprednjaka.

Podsetimo, na nedavno održanim ponovnim izborima za gradske odbornike u Šapcu, prema rezultatima GIK, nakon ponovljenih izbora na 27 mesta, lista SNS osvojila je 30.042 glasa.

To su 36 od 69 mandata u lokalnom parlamentu, što naprednjacima pruža mogućnost da samostalno formiraju vlast. ZZS Nebojše Zelenovića ima 18.285 glasova ili 21 mandat, Zapadna Srbija 7 mandata, a cenzus je prešla i „Metla“ koja je osvojila 2 mandata, kao i Prilika, Ruska stranka i Evropska zelena partija koje će imati po jedan mandat u skupštini grada.

Prema pisanjima pojedinih medija, već odavno je bilo poznato da će se Pajić prikloniti novoj skupštinskoj većini. Članovi pokreta Zapadna Srbija nisu glasali za prigovore koji je uložila Zajedno za Srbiju, Nebojše Zelenovića, povodom izbornih nepravilnosti, zbog čega je rezultat glasanja u GIK bio 10 prema 10.

A pre samo dve godine, Nemanja Pajić je uputio pismo Visokom savetu sudstva i Društvu sudija Srbije, Delegaciji Evropske unije u Srbiji, kao i ambasadama Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Italije, Kraljevine Holandije, Kraljevine Norveške i Finske Republike, u kom ih obaveštava o grubom kršenju načela pravne države i ugrožavanju nezavisnosti sudstva u Šapcu od strane SNS.

Kako se ispostavlja, suđenja kojima su pretili naprednjaci postaju nebitna, kada dojučerašnji partner Nebojše Zelenovića dogovori koaliciju sa SNS.

Podeli
Updated: 14 септембра, 2020 — 4:02 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *