Nesposobna vlast: Izgoreo bager EPSa od 20 miliona evra (VIDEO)

U sinoćnjem požaru koji je izbio na površinskom kopu Tamnava – Zapadno polje, izgoreo je bager vredan 20 miliona evra, kojeg je direktor EPS, Milorad Grčić, pustio u rad u novembru 2017. godine.

Kako je rečeno u prilogu RTS sa svečanosti puštanja u rad bagera, rečeno je da teži 2000 tona, a da na sat skida 12 hiljada metara kubnih površinske zemlje sa kopova.

– Bager odlagač, zbog kog smo danas ovde je jedno od čuda. Rudari dobro znaju i dobro im je poznato osnovno pravilo u rudarstvu, da je u površinskoj eksploataciji otkrivka, odnosno, jalovina sve. Kada imate otkriven ugalj, vi imate ugalj – rekao je Grčić okupljenima.

Ovo je pravi primer kako se vlast preko stranački postavljenih kadrova odnosi prema imovini u državnom vlasništvu. 20 miliona evra je otišlo u vetar, jer o energetkom sistemu brine nestručan i korumpiran kadar, nesposoban da sačuva ono što građani Srbije skupo plaćaju svojim novcem iz budžeta.

Loading...

Podsetimo, sinoć je došlo do nove havarije kada je izbio požar na površinskom kopu Tamnava – Zapadno polje kada se zapalio jedan od odlagača. Vatrogasci su uspeli da ugase požar, a povređenih nije bilo. Vatra je lokalizovana u 1.20 posle ponoći, a istraga će utvrditi šta je uzrok požara.

Podeli
Updated: 11 јануара, 2022 — 6:23 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Valjda je osiguran! Tako se radi u normalnom svetu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *