Nesposobna vlast: Izgoreo bager EPSa od 20 miliona evra (VIDEO)

U sinoćnjem požaru koji je izbio na površinskom kopu Tamnava – Zapadno polje, izgoreo je bager vredan 20 miliona evra, kojeg je direktor EPS, Milorad Grčić, pustio u rad u novembru 2017. godine.

Kako je rečeno u prilogu RTS sa svečanosti puštanja u rad bagera, rečeno je da teži 2000 tona, a da na sat skida 12 hiljada metara kubnih površinske zemlje sa kopova.

– Bager odlagač, zbog kog smo danas ovde je jedno od čuda. Rudari dobro znaju i dobro im je poznato osnovno pravilo u rudarstvu, da je u površinskoj eksploataciji otkrivka, odnosno, jalovina sve. Kada imate otkriven ugalj, vi imate ugalj – rekao je Grčić okupljenima.

Ovo je pravi primer kako se vlast preko stranački postavljenih kadrova odnosi prema imovini u državnom vlasništvu. 20 miliona evra je otišlo u vetar, jer o energetkom sistemu brine nestručan i korumpiran kadar, nesposoban da sačuva ono što građani Srbije skupo plaćaju svojim novcem iz budžeta.

Podsetimo, sinoć je došlo do nove havarije kada je izbio požar na površinskom kopu Tamnava – Zapadno polje kada se zapalio jedan od odlagača. Vatrogasci su uspeli da ugase požar, a povređenih nije bilo. Vatra je lokalizovana u 1.20 posle ponoći, a istraga će utvrditi šta je uzrok požara.

Podeli
Updated: јануар 11, 2022 — 6:23 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Valjda je osiguran! Tako se radi u normalnom svetu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *