Nesposobnost za Ginisa: Četvrti put voz iskočio na pruzi Niš – Zaječar

Četvrti put na istoj deonici, ovog puta na zatvorenoj pruzi Niš – Zaječar kod Matejevca, iz šina je ispao voz koji prevozi 3 cisterne sa amonijakom. Tokom dana su ih radnici vratili na prugu i one su nastavile put, ali je zasad nepoznato gde su odvežene. U toku su pripreme za početak rekonstrukcije pruge.

Iz Infrastrukture železnice potvrđuju da se dogodilo novo iskliznuće na istoj pruzi i da je vagon sa cisternama koje su natovarene amonijakom firme NCL ispale kod železničke stanice Matejevac.

Na lice mesta odmah su izašli Železnička komisija, kao i pomoćni voz. U toku večeri je iskliznuli vagon podignut i u potpunosti je raščišćen vanredni događaj – dodaju.

Kako Južne vesti saznaju, voz koji je prevozio cisterne koje su se nedavno „zaglavile“ u Svrljiškoj klisuri, iz šina je iskliznuo u nedelju 17. februara oko 18 sati. Kada su novinari danas oko 15 sati stigli kod železničke stanice u Matejevcu voz sa 3 cisterne je nastavio put, ali je zasad nepoznato kranje odredište.

Loading...

Očevici kažu da se cisterne nisu izvrnule, ali da je oko 300 m pruge, koja je već u jako lošem stanju, dodatno oštetilo ovo iskliznuće. Ipak, radnike raduje što je ovo najverovatnije poslednji voz koji je prošao ovom deonicom, čija rekonstrukcija bi uskoro trebalo da počne.

Prugom Niš – Zaječar vozovi odnedavno više ne prolaze, a saobraćaj će najverovatnije biti u blokadi do kraja godine.

Pored pruge u Matejevcu i dalje stoji prazna cisterna koja je bila natovarena amonijakom – jedna od dve koje su 19. januara ispale iz šina kod sela Jasenovik.

Podsetimo, tek nakon trećeg iskliznuća cisterni sa opasnim materijima za samo mesec dana nadležni su odlučili da zatvore prugu i blokiraju saobraćaj dok se pruga ne rekonstruiše, a radovi bi trebalo da počnu do kraja ovog meseca. Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović je najavila smene direktora železnica ako rekonstrukcija uskoro ne počne i najavila da će se uskoro znati ko je odgovoran za sva tri iskliznuća.

Izvor: Južne vesti

Podeli
Updated: 19 фебруара, 2019 — 1:19 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.