Nestašica evra u menjačnicama: Dinar pada

U jednoj od menjačnica na Bulevaru kralja Aleksandra kažu da je prodajni kurs evra od jutros 118,5 dinara, dinar više nego juče.

Nekoliko desetina metara dalje, u menjačnici u pasažu cena evru od jutros je 120 dinara.

“Juče ga uopšte nisam ni imao”, podižući ruke uvis objašanjava vlasnik menjačnice, “pokušao sam juče da dođem do njega, ali veliki menjači su očigledno i sami čekali da vide šta će biti. Uspeo sam da ga dobijem za 119 i evo sada moram da uračunam proviziju i ne mogu da ga dam ispod 120 dinara”.

Iako je prošlo devet časova, pojedine menjačnice kojima je radno vreme od devet ili osam još nisu otvorile.

Prodavci oko i na Kalenić pijaci kažu da “verovatno ganjaju devize”.

U nekoliko drugih menjačnica na Vračaru evro od jutros vredi od 118,3 dinara do 119 dinara. Oni koji žele da ga prodaju dobiće, u zavisnosti od menjačnice od 116,5 do 117,3 dinara za jednu EU valutu.

Tokom jučerašnjeg  dana u menjačnicama u Vranju trajala je prava jagma za kupovinom evra koji je tokom večeri u ovom gradu mogao da se kupi po ceni od 119,50 dinara, dok je prodajna cena pala na 117,00 dinara.

Navale i na pumpe i prodavnice

Evro “panika” nije jedina koja nas je zadesila od juče, na benzinskim pumpama gorivo se kupovalo i na “pune rezrevoare, a pojedini koji su juče tokom dana išli u veće kupovine tvrde da je u prodavnicama bile gužve i da se kupovalo na veliko.

Podeli
Updated: март 4, 2022 — 6:53 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Evro u ponedeljak zvanicno pada!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *