NEVEROVATNA DRŽAVA: Taksisti dobili ZVANIČNE DRŽAVNE DOZVOLE DA BLOKIRAJU MOSTOVE

„Okupljanja su prijavljena i za narednu nedelju, dobili smo sve potrebne dozvole od MUP-a Srbije, tako da ćemo od ponedeljka radikalizovati naše proteste, produžićemo ih od 14.00 do 17.00 časova, a to će obuhvatiti i Gazelu i Slaviju“.

Ovo za „Blic“ kaže Aleksandar Bijelić, jedan od predstavnika taksista, koji sledeće nedelje ulaze u treću nedelju protesta, a prvu, radikalnu, kada bi cela prestonica mogla bukvalno da stane.

– Sve potrebne dozvole za narednu nedelju smo dobili od MUP-a, proširujemo trase, menjamo vreme i krećemo u radikalizaciju protesta – kaže Bijelić za „Blic“.

Loading...

Da li je neko od političara, ministara, predstavnika Grada Beograda pozvao taksiste na razgovor?

– Nemamo razloga da razgovaramo sa vlastima, oni samo treba da primene zakon koji su usvojili. Ništa više. Možemo da razgovaramo, ali pre ili posle protesta, odnosno subotom i nedeljom kada se ne protestuje – objašnjava Bijelić.

Kako kaže, postoji opcija da u Beograd dođu taksisti iz cele Srbije.

– Imamo veliki pritisak da se pojave taksisti iz cele Srbije. Na sve načine pokušavamo to da izbegnemo jer građani ne zaslužuju da ispaštaju. Opravdano se ljute jer ne mogu da obavljaju svakodnevne aktivnosti, ali ponavljam, mi samo tražimo da se poštuje zakon.

Sve češće se priča da su taksisti izmanipulisani, te da se ovi protesti koriste u političke svrhe.

– Juče su se neki opozicionari oglasili da bi taksisti trebalo da opkole Skupštinu, da upadnu u vladu i obore je. Mi ne želimo da se mešamo u politiku, da razmišljamo ko je na vlasti. Svakoga ko bude pokušao politički da nas „oboji“, najstrašnije ćemo osuditi – završava Bijelić i podseća „da su oni štrajkovali i ranije, za vreme drugih vlada i stranaka“.

Šest ruta i protest u vreme špica

Kako su ranije najavili taksisti, protesna vožnja sledeće nedelje trajaće tri sata, u periodu od 14.00 do 17.00 sati, u vreme popodnevnog špica! Uz postojeće kolone, svima dobro poznate (Obrenovački put, Kumodraška ulica, bivša hala „Pionir“, Blok 70), taksisti sledeće nedelje imaju plan da blokiraju Slaviju, odnosno most Gazela, tako što bi na Slaviji zauzeli ceo kružni tok, dok bi preko Gazele „samo“ prešla kolona taksista sa Novog Beograda.

* Obrenovački put (Čukarica): Obrenovački put – Radnička – Bulevar vojvode Mišića – Mostarska petlja – ugao Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra.

* Kumodraška (Voždovac): Bulevar Peka Dapčevića – Autokomanda – Bulevar oslobođenja – Trg Slavija – ugao Nemanjine i Balkanske;

* Hala „Aleksandar Nikolić“ A (Palilula): Čarli Čaplina – Jaše Prodanovića – Takovska – ugao Trga Nikole Pašića i Vlajkovićeve.

* Hala „Aleksandar Nikolić“ B (Palilula): Zdravka Čelara – Starine Novaka – Beogradska – Slavija.

* Blok 70 – A (Novi Beograd): Oml. brigada – Bul. Mihajla Pupina – Brankov most – Prizrenska – Terazije – Trg Nikole Pašića – ugao Kneza Miloša i Nemanjine;

* Blok 70 – B (Novi Beograd): Jurija Gagarina – Gazela – Savska – Nemanjina.

Podeli
Updated: 11 октобра, 2019 — 6:03 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.