NEVEROVATNO – Na interpol poternici zbog duga od 10.000 dinara!

Apatincu Nebojši Mediću je, zbog duga od 10.000 dinara, po Interpolovoj poternici privremeno oduzeto vozilo na graničnom prelazu Erdut u Hrvatskoj! Iako je još u šoku zbog nevolja koje su ga snašle, za Nove apatinske novine izneo je sve detalje ovog, kako kaže, cirkusa koji mu je priređen,nazvavši ga i klasičnim primerom iživljavanja države prema građaninu.

-U nedelju mi se javio čovek kome sam pre odprilike mesec dana prodao auto (koji se još uvek vodio na meni) i saopštio da mu je privremeno oduzet na hrvatskoj granici, kako su mu rekli „po nalogu Interpola“. Naravno da je bio ljut, optuživao me je da sam mu prodao kradena kola… Pošto je provereno da je sa autom sve u redu, u ponedeljak sam otišao u našu policiju, gde su mi, nakon provere, odgovorili da nemaju ništa u evidenciji o mojoj Interpol poternici. Kontam da je u pitanju naša neažurnost, da će se pojaviti za par dana…, započinje priču Medić, još uvek vidno uznemiren zbog situacije u koju je dospeo.

Već u utorak je pozvao advokata u Osijeku koji se, kako kaže, službeno obratio tamošnjoj policiji i dobio odgovor da je „vozilo oduzeto po nalogu Interpola, koji je inicirala srpska policija“.

ZABRANU STAVIO JAVNI IZVRŠITELj

Loading...

Medić, potom, preko nekih veza u policiji saznaje da je nalog podigla kancelarija Interpola u Beogradu, ali i odakle je sve poteklo…

-Sve je pokrenula javni izvršitelj Ranka Trivić. Otišao sam kod nje, na pitanje zašto mi je stavljena zabrana na vozilo, odgovorila je po osnovu duga od 10.000, plus njene usluge nešto preko 23.000 dinara. Na moje pitanje zašto me nije obavestila da imam bilo kakav dug, jer za njega nisam ni znao, odgovorila mi je da su mi slali poziv, ali da sam odbijao da ga primim (?!). Naravno da to nije istina, nikada nisam dobio nikakav poziv javnog izvršitelja. Dodala je da je poziv bio neko vreme na oglasnoj tabli i nakon toga postao pravosnažan, te da mi je stavljena zabrana za sva vozila koja se vode na moje ime! Na moju primedbu da u policiji Srbije nema zabrane ni za jedno moje vozilo, da sam to proveravao, odgovorila mi je da „možda tamo ne, ali na Interpolu postoji“. Na moje pitanje kojim mehanizmom podiže Interpol poternicu, kratko mi je odgovorila da to nije moja stvar! Uzeo sam uplatnice, odmah uplatio sva dugovanja, kako više dečku kome sam prodao auto više ne pravim problem, objašnjava Medić.

Ono što je, potom, saznao ostavilo ga je u potpunom šoku. Naime, pošto je iznos premali za dizanje Interpolove poternice, u policiji je lažiran podatak o njegovom dugu!

-Kako sam saznao, izvršitelj je, u saradnji sa svojim čovekom u policiji, lažirao podatak o visini duga, navodeći da on iznosi 2,5 miliona dinara! Sad pokušavaju to da ispeglaju, ali ja neću popustiti dok sva istina ne izađe na videlo. Preko advokata u Osijeku ću poslati dopis u Interpolovu kancelariju u Zagreb sa svim paprima šta rade pojedini činovnici iz srpske policije i kako, lažiranjem dokumenata, manipulišu sa Interpolom, rešen je Medić.

Medić zaključuje da je namera bila da se njemu napravi „što veći cirkus“.

-Izabrali su najteži i najgori način, po mene. Napravili su mi dodatne troškove za advokata, ležarinu… što im je i bio cilj. Očigledna je bila namera da mi se nanese šteta i poslovno i privatno. Nisam ni znao da nešto dugujem, jer mi nikad niko nije uručio nikakvo rešenje o tome. Na osnovu čega se podiže Interpol poternica? Zbog duga od 80 evra se vozilo oduzima na granici? Kako se zaobilazi policija u pokretanju Interpolove poternice? Za ovo neko mora odgovarati, zaključuje Medić uz obećanje da će pravdu terati i do Strazbura, ako zatreba, ali da neće odustati.

POZIV IZ POLICIJE

Medić je juče dobio poziv službenika MUP-a, iz kancelarije za poslove sa Interpolom, koji je, kako kaže, bio više nego ljubazan i učtiv, i koji mu je saopštio da je saznao istinu i odmah obustavio poternicu.

-Otišao sam u somborsku policiju i tražio da me primi taj „pošteni“ policajac koji falsifikuje dokumentaciju. Nakon 45 minuta, koliko su me držali na prijavnici, samo su mi rekli „eto, sad je rešeno, poternice više nema“. Taj isti službenik koji me je kontaktirao mi je priznao da su napravili teške povrede zakona i da je on dužan da mi to kaže, navodi Medić i dodaje da je ovo iživljavanje dela državnog aparata na običnom građaninu, ali i da je saznao da je „ista ekipa iscenirala još nekoliko slučajeva poput njegovog“.

Još dodaje i da danima traži objašnjenje u apatinskom OUP-u, ali da mu uvek daju isti odgovor, da „u sistemu nema ništa, te da ništa nije zabeleženo, niti pod zabranom, vezano za njegovo ime“.

Izvor: apatinskenovine.rs

Podeli
Updated: 18 јула, 2019 — 12:38 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Razni nedoškolovani (i sa kupljenim ispitima i diplomama a la Toma majmun Nikolić i „Dr“ Slina) su u državnom aparatu i na državnoj (narodnoj) „sisi“ izmišljaju „kreiraju“ načine iz svoje bolesne mašte i „ugrađuju“ („ozakonjuju“) ih u zakon i tako „vrše (svoju) vlast“! Tako Slina izveštava medije „kako je (po njegovim statistički podacima) prepolovljen kriminal u odnosu na isti predhodni period! I to – prolaz! Ovih „10.000 din.“ da bi se „isterala pravda“ može da naraste i na više stotina hiljada evra ako se lopovluk odmah ne sreže u korenu i sankcionišu oni koji su to napravili! Ipak, razni „državni ćate“ (policijski službenici i sudije) računaju da građani nisu u finaciskoj mogućnosti da „isteruju pravdu“ i tako oni ostaju neotkriveni u svojih lopovluka!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.