Neverovatno – TAJNI SASTANAK sa “opozicijom” je za Stefanovića i Vučića DOKAZ DEMOKRATIJE

Razgovori vlasti i opozicije jasan su dokaz demokratije, izjavio je ministar unutrašnjih poslova i član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović. On je dodao da je SNS spremna da se u parlamentu razgovara i o izbornim pravilima, obuci biračkih odbora i svim temama koje su bile pomenute i na skupu na Fakultetu političkih nauka (FPN).

Stefanović je za TV Pink rekao da su predstavnici SNS na jučerašnjem skupu nastojali da pokažu da su danas izborni uslovi neuporedivo bolji nego što su bili, podsetivši da se izborni zakoni, kao i Zakon o finansiranju političkih partija nisu promenili od 2009. i 2011. godine.

„Postupamo u svemu po onome što je donela tadašnja vlast. Pokazali smo da možemo da imamo bolji pristup u čistije poštovanje zakona“, rekao je Stefanović koji je učestvovao na sastanku na FPN.

Ono što je istina, istakao je Stefanović, jeste da su u vreme prethodne vlasti izborni uslovi bili neuporedio gori, a danas su, kako je rekao, izborni uslovi 100 puta bolji, a izborni spisak je „čistiji“ stotinu puta.

Loading...

Stefanović je naveo da je predsednik SNS Aleksandar Vučić, kada ga je pozvao i poverio mu da sastavi tim koji će ići na te razgovore koje je organizovao Fond za otvoreno društvo, Cesid, Crta i FPN, imao, pre svega, u vidu šta su najbolji interesi Srbije, a ne šta su lični, parcijalni ili politički interesi stranke.

„Hoćemo da razgovaramo i da pokažemo da smo vlast koja brine o demokratiji, hoćemo da razgovaramo o svemu, ali uvek moramo da vodimo računa o tome šta je najbolji interes našeg društva i države“, rekao je Stefanović.

Upitan da li mu je u redu da sedi za istim stolom sa Draganom Đilasom, Stefanović je rekao da učešće na skupu na FPN nije promenio stav SNS ni prema Đilasu, Bošku Obradović, Vuku Jeremiću.

„Sa takvim ljudima koji podržavaju Jeremićevu i Đilasovu korupcionašku politiku, ne bi mi lično bilo divno da sedim, ali kao odgovorni ljudi, zbog interesa Srbije, moramo da razgovaramo sa njima, da saslušamo predloge koje su organizatori imali“, rekao je Stefanović.

Podeli
Updated: 1 августа, 2019 — 5:43 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.