NEVEROVATNO: Vučić će sad parama Telekoma finansirati Šolaka

Sportska vest dana, koja je odjeknula kao bomba, jeste kupovina engleskog premijerligaša Sautemptona od strane srpskog biznismena Dragana Šolaka. To je izazvalo potpunu pometnju u režimskim medijima, koji Šolaka koriste kao strašilo za narod i neprijatelja br.2 odmah posle Dragana Đilasa.

Međutim, ono što zaista žele da prikriju, jeste fijasko poslovne odluke Telekoma da kupi pravo prenosa utakmica Premijer lige za 600 miliona evra, u kojoj se takmiči sada već Šolakov Sautempton.

– Vučić platio 600 miliona evra da bi prenosio utakmice Šolakovog kluba. Kakav pacer ovaj AV. Evo ko plaća Šolaka, pa Vučić – ocenio je Srđan Milivojević, društveni aktivista i član GO Demokratske stranke.

Kako je objavljeno, očekuje se da srpski biznismen uloži 100 miliona funti, tačnije 120 miliona evra za kontrolni paket akcija, što je skoro šest puta manje od cene koju je platio „Telekom“ za pravo prenosa utakmica Premijer lige u periodu 2022 – 2028.

Dakle, ispada da je Šolak bolje trgovao, za daleko manju cenu kupio je klub koji mu ostaje u vlasništvu i može da ga kasnije i preproda, dok je pitanje da li će „Telekom“ uspeti da obnovi pravo prenosa nakon šest godina. Pritom, ispada da će i sam „Telekom“ finansirati sada Šolakov klub.

– Vučić će da finansira Šolaka parama „Telekoma“, preko prava na prenose utakmica Sautemptona. Pa cirkus – primetio je Vladimir Stevanović.

Tako vam je to kad državu vode paceri i individue potpuno nedorasle funkcijama na kojima se nalaze.

Izvor: Direktno

Podeli
Updated: јануар 4, 2022 — 5:38 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *