Nisam je udario samo sam je pogurao – Čovek u Preljini kolima naleteo na ženu koja je bila na protestima

Na protestima zbog dolaska Rio Tinta u Srbiju desio se incident u kome je jedna žena lakše povređena kada je na nju namerno naleteo čovek automobilom nezadovoljan time što je put blokiran.

U Preljini je grupa građana izašla na ulicu nezadovoljna najavama da će se litijum eksploatisati u ovim krajevima, u sklopu većeg protesta koji se održavao u isto vreme i u još nekoliko delova zemlje. Na početku je sve bilo bez problema i incidenata, ali se onda pojavio čovek koji je po svaku cenu pokušao kolima da prođe kroz masu.

Automobilom je udario ženu koja mu se našla na putu.

– Išao je direktno u mene. Videla sam kako ide u mene, namerno me ciljao – rekla je povređena žena koja je pokušavala da dođe sebi i od šoka.

– Ne znam koliko sam povređena… Inače, i srce mi je bolesno – rekla je povređena Jasmina Stojanović za televiziju N1.

Na pitanje novinara kako se oseća kaže da je očajna.

– Užasno se osećam. Po svim pitanjima užasno se osećam. Zbog predsednika, zbog svega, zbog oduzimanja zemlje. Došla sam iz Obrve jer je nama zemlja već oduzeta. Donela sam slike da vidite kako to sad tamo izgleda – rekla je ona.

Kada se reporter vratio do mesta nesreće, gde je ostao blokiran auto čoveka koji se zaleteo u nesretnu ženu, on se tu svađao sa ostalim protestantima. Na pitanje novinara zašto je udario, on je samo hladokrvno rekao:

– Nisam je udario samo sam je pogurao da se makne.

Na komentar novinara, ali i ostalih okupljenih kako ga nije sramota da to priča jer su svi videli kako je udario ženu, on je samo odgvorio: „Može da priča ona šta hoće…“.

Policija nije bila na licu mesta, bar u tom trenutku, pa ostaje da se vidi šta će se dalje dešavati, a ženu je nakon incidenta zbrinula Hitna pomoć iz Čačka.

Inače, okupljeni građani u Preljini su tokom blokade sporadično propuštali vozila, jer, kako su rekli, „nisu se okupili da bi maltretirali ljude“.

Izvor: Noizz

Podeli
Updated: јануар 3, 2022 — 6:06 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *