NOVE INVESTICIJE – Pravićemo avione, samo se ne zna kad i gde!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je dolazak velike nemačke investicije u Srbiju. Reč je o kompaniji MTU AERO ENGINES i fabrici najviše i najfinije tehnologije. U pitanju je vodeći nemački proizvođač avionskih motora.

Vučić je, nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju Ministarstva privrede i Privrednog društva MTU Aero Engines AG, istakao da je u Srbiju stigla najmodernija kompanija u avioindustriji i da jedna trećina svih letelica u svetu ima delove te kompanije.

„Ovo je jedan veliki projekat, od ogromnog značaja za nas, koji znači novi, visoko tehnološki život Srbije“, rekao je Vučić.

Loading...

Najavio je da bi već u junu trebalo da bude potpisan i ugovor.

Takođe, dodao je bi u prvoj fazi trebalo da bude zaposleno 450 ljudi, a kasnije, nada se, i mnogo više.

„Srbija je izgubila mesto u zemljama koje su imale avio klaster. Srbija se sada vraća na nebo evropske i svetske avio industrije“, rekao je Vučić.

Reč je o fabrici najviše tehnologije, u kojoj će biti zaposleni i prema njegovim rečima, veoma dobro plaćeni srpski inženjeri.

Fabrika će biti u blizini Beograda, južnom Banatu ili Sremu.

Da podsetimo, i sa nemačkom kompanijom Tenis pre nekoliko godina potpisan je Memorandum, ali ta kompanija nikada nije realizovala svoju investiciju u Srbiji. Memorandum je takođe potpisan i sa UAE za proivodnju visokotehnoloških čipova pa do te saradnje nije došlo.

Podeli
Updated: 7 маја, 2019 — 8:14 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.