NOVE INVESTICIJE – Pravićemo avione, samo se ne zna kad i gde!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je dolazak velike nemačke investicije u Srbiju. Reč je o kompaniji MTU AERO ENGINES i fabrici najviše i najfinije tehnologije. U pitanju je vodeći nemački proizvođač avionskih motora.

Vučić je, nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju Ministarstva privrede i Privrednog društva MTU Aero Engines AG, istakao da je u Srbiju stigla najmodernija kompanija u avioindustriji i da jedna trećina svih letelica u svetu ima delove te kompanije.

„Ovo je jedan veliki projekat, od ogromnog značaja za nas, koji znači novi, visoko tehnološki život Srbije“, rekao je Vučić.

Najavio je da bi već u junu trebalo da bude potpisan i ugovor.

Takođe, dodao je bi u prvoj fazi trebalo da bude zaposleno 450 ljudi, a kasnije, nada se, i mnogo više.

„Srbija je izgubila mesto u zemljama koje su imale avio klaster. Srbija se sada vraća na nebo evropske i svetske avio industrije“, rekao je Vučić.

Reč je o fabrici najviše tehnologije, u kojoj će biti zaposleni i prema njegovim rečima, veoma dobro plaćeni srpski inženjeri.

Fabrika će biti u blizini Beograda, južnom Banatu ili Sremu.

Da podsetimo, i sa nemačkom kompanijom Tenis pre nekoliko godina potpisan je Memorandum, ali ta kompanija nikada nije realizovala svoju investiciju u Srbiji. Memorandum je takođe potpisan i sa UAE za proivodnju visokotehnoloških čipova pa do te saradnje nije došlo.

Podeli
Updated: мај 7, 2019 — 8:14 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *