Novi predsednik opštine Kula je naprednjak Boban Damjanović – Svinjar

Velibor Milojčić predsednik opštine Kula, je na jučerašnjoj sednici lokalnog parlamenta podneo ostavku, a za novog predsednika predložen je Boban Damjanović, šef odborničke grupe SNS-a u Kuli i nakon tajnog glasanja, on je i pobedio, jer je bio i jedini kandidat na ovu funkciju.

Boban Damjanović je iz Sivca, po zanimanju je ugostiteljski tehničar, a javnosti je poznat po tome što je jedan od najodanijih naprednjaka u tom kraju, ali i kao čovek koji žari i pali i koji se o svemu pita.

Poznat je i kao vredan čovek koji se bavi poljoprivredom i stočarstvom, a za sebe voli da kaže da je pošteni uzgajivač svinja.

Nakon stupanja na funkciju Boban Damjanović je odmah preuzeo predsedavanje skupštinom, odbornicima je poželeo uspešan rad i odmah krenuo u sproveđenje lokalnih reformi.

Prvo što su uradili je bilo kresanje budžeta mesnim zajednicama, pa će tako budžet biti samnjen za 70 miliona dinara, a očekuje se da se kresanje budžeta mesnim zajednicama nastavi, sve dok budžet ne bude manji za minimalno 100 miliona dinara.

Boban Damjanović je rekao da je smanjenje budžeta opštinama i mesnim zajednicama veoma bitno, jer smanjenje na lokalnom nivou, znači više para u državnoj kasi.

Podeli
Updated: август 8, 2020 — 8:07 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *