Novi „vlasnik“ Megatrenda OJADIO POLA LESKOVCA

Vest da je Dejan Đorđević kupio privatni Univerzitet „Megatrend“ u Beogradu podigla je prašinu posebno u Leskovcu gde je ovaj doktor medicine i diplomirani pravnik, kako piše na njegovom Twitter profilu, rođen. Jugmedii se naime, posle objavljivanja teksta svakodnevno javljaju čitaoci koji tvrde da je ovaj biznismen navodno prevario mnoge Leskovčane, one koji žive u gradu na Veternici i u inostranstvu.

Jedan od naših sagovornika, a školski drug Đorđevića, objašnjava da je novi vlasnik Megatrenda pohađao OŠ „Vasa Pelagić“ u Leskovcu i da je bio „loš đak“, te da se posle završene srednje škole izgubio iz grada.

„Znam da je bio je u Nemačkoj, ne znam šta je tamo radio. Slušao sam razne priče da je kao prevario tamo neke naše ljude, uzeo, a nije vratio novac, ali ne mogu da ih prepričavam pošto nisam proveravao“, priča ovaj Leskovčanin i sa čuđenjem se pita odakle Đorđeviću „ovolike diplome i zvanja“.

Prema njegovim i navodima ljudi koje se žale da im je Đođrević dužan velike svote novca, on se u Leskovcu pojavio početkom prošle decenije i započeo sopstveni biznis.

„Negde, 2003. i 2004. godine sa svojim bratom je u objektu preko puta tadašnje Kineske pijace držao brzu hranu i mesaru pod nazivom ’Laburger’, a na spratu restoran. Ja sam zbog prirode svog posla svakodnevno bio u kontaktu s njim. Moje usluge bile su jeftine, 100, 200 dinara, pa meni nije ostao dužan, a i da je pokušao ne bi mogao zbog priče koje su ga pratile tada. Naime, mnogi seljaci iz okolnih sela su mi se žalili da im nije platio stoku koju je kupovao za potrebe svoje mesare“, priča naš sagovornik.

Đorđević je u to vreme u Leskovcu imao i firmu za preradu mesa i mesnih prerađevina pod imenom „Velt-ket“, u objektu koji je uzeo u zakup u blizini Carinarnice na periferiji Leskovca, a držao je i restoran „Kastelo“. Iz tog perioda ostao je jednom Leskovčaninu dužan, po nekoliko osnova i sa kamatom, oko 19.000 evra, na koliko glasi izvršna presuda Osnovnog suda u Leskovcu od 13.03.2008.godine, u koju je juGmedia imala uvid.

„Do današnjeg dana nisam uspeo da naplatim svoja potraživanja iako sam koristio sve zakonske mogućnosti. Nije platio zakup, struju, ništa, ama baš ništa. A kada je presuda bila izvršna on se ponovo izgubio iz Srbije“, priča naš sagovornik.

Čovek koji kaže da je Đorđević, navodno, ojadio i Leskovčanina koji živi u inostranstvu za „ogromnu sumu novca“, kaže da se radi o „velikom maheru“.

„To je čudo od čoveka. Iz aviona da ga baciš dočekaće se na noge“, komentariše takođe Leskovčanin biznismen, koji je, veli, odlično poznavao sada već slavnog zemljaka i dodaje da ga u prvi mah nije prepoznao kada se pojavio na televizijama zajedno sa Mićom Jovanovićem, bivšim vlasnikom „Megatrenda“.

„U međuvremenu je pustio bradu. Kada sam malo bolje zagledao shvatio sam da je on i hteo da se onesvestim“, priča.

Jugmedia je dva dana uzaludno pokušavala da dođe do broja telefona Dejana Đorđevića, kako bi se povodom izjave Leskovčana koje navodimo, čula i druga strana. Danas smo na njegovom Twitter nalogu, doduše malo aktivnom, ostavili poruku sa niz pitanja. Ukoliko dobijemo odgovore biće objavljeni i u ovom i u posebnom tekstu.

Inače, po istraživanjima N1 ispada da je Dejan Đorđević, zapravo, lažni vlasnik „Megatrenda“.

Izvor: Jugomedia

Podeli
Updated: 1 децембра, 2019 — 10:12 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *