NOVI ZAKON PO MERI TAJKUNA – Poreklo imovine bogataša SAMO od 2007!

Ministarstvo pravde objavilo je na svojoj internet prezentaciji prvi Nacrt zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu, kako bi se svi zainteresovani upoznali sa novim predloženim zakonskim rešenjima, navodi se u saopštenju.

Nacrt ovog zakona predlaže uvođenje novog načina kojim se uređuju uslovi i postupci pod kojima se utvrđuje imovina i uvećanje imovine fizičkog lica, njegovi prihodi stečeni u određenom periodu, kao i poseban porez na uvećanje imovine za koje fizičko lice ne može da dokaže da je steklo na zakonit način, navodi se.

Ministarstvo pravde u narednom periodu otvoriće javnu raspravu kako bi stručna i opšta javnost mogla da dostavi svoje komentare i sugestije u cilju unapređenja teksta zakona.

Prvi Nacrt zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu izradila je radna grupa Ministarstva pravde, koju su činili predstavnici ministarstava pravde, finansija i Poreske uprave.

Loading...

Ovo je zakon za budućnost, kažu u Ministarstvu pravde, ali će se on primenjivati SAMO za imovinu stečenu od početka 2007. Radna grupa kaže da je odabrala ovu godinu jer je tada Poreska uprava osavremenila način rada i formirala dobre elektronske registre koji pre 2007. nisu postojali, kao ni finansijsko-obaveštajne institucije.

Podeli
Updated: 8 марта, 2019 — 9:28 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.