Novinarki RTS SNS ulaznica za gradonačelnika

Dragana Sotirovski, načelnica Nišavskog upravnog okruga i nekadašnja novinarka RTS-a, kandidat je za gradonačelnika Niša, a ova odluka bi trebalo da bude i zvanično potvrđena na današnjoj konstitutivnoj sednici grada ili na sledećem okupljanju odbornika.

Sotirovski je bila prvo prezenterka vremenske prognoze, pa novinarka i šefica dopisništva RTS-a. Krajem 2017. godine Vlada Srbije ju je imenovala za načelnicu Nišavskog okruga, a sada je i članica Glavnog odbora Srpske napredne stranke. 

Kako se u izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije iz 2018. godine navodi, za posao načelnice prima platu od 60.820 dinara.

Vlasnica je jednog četvorosobnog i dva dvosobna stana.

Bez saglasnosti Agencije za borbu protiv korupcije Sotirovski je bila i medijator na čelu Okruga, a to joj je odobreno tek naknadno, 16. marta ove godine, ali se na zvaničnom sajtu Agencije bavi se samo jednim poslom.

Po sopstvenom priznanju, Sotirovski je od 2018. godine, kada je i zvanično upisana u registar medijatora, do početka marta ove godine dva puta posredovala u sporovima pred Osnovnim sudom u Nišu.

Tada je već bila i načelnica Nišavskog okruga, te je tako nedozvoljeno obavljala dva posla istovremeno. Međutim, to nije dobilo nikakav epilog, već je, bez problema kandidovalo za poziiju prvog čoveka Niša. 

Rođena je u Aleksincu gde je završila Pedagošku akademiju. Diplomirala je na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a master studije turizmologije završila na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu.

Njena Fejsbuk objava iz 2017. godine kada je zamolila sve svoje „bliže i dalje rođake, prijatelje, poznanike, komšije, rođake prijatelja, prijatelje prijatelja i poznanika, kumove da se kod drugih ljudi ne pozivaju na nju u traženju novčanih pozajmica, posla, lekarskih i advokatskih veza, žiriranja“. 

Takođe je „zablistala“ kada je u jednom obraćanju izjavila da je u poslu najbitnija „iskrenost i izgled“. 

– Iskrenost je najbitnija. Ako verujete u ono što govorite, verovaće i vama. I stav je bitan. I naravno, pristojnost koja podrazumeva garderobu, šminku, frizuru – navela je tom prilikom Sotirovska.

Izvor: Direktno

Podeli
Updated: август 20, 2020 — 10:05 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *