OD KUMA FOTELJA! Tomin sin predao Kragujevac kumu

Tomin sin i zvanično više nije gradonačelnik Kragujevca. Motka – politika Radomir Nikolić je bivši, a novoizabrani gradonačelnik Kragujevca je njegov kum Nikola Dašić Luftika iz Srpske napredne stranke. On je poznat i po tome da je rešenjem o zaposlenju ucenjivao jednu članicu SNS-a pred njenom majkom i sestrom, a video koji to potkrepljuje završio je u javnosti pred izbore.

Tako je u Kragujevcu nastavljena politika SNS, ključevi grada iz srca Šumadije prešli su iz ruku onog što bi motkama udarao po narodu, u ruke onog koji preti i ucenjuje svoje dojučerašnje stranačke saborce. Znate kako je „Bog na nebu, kum na zemlji“… A kum nije dugme…

Nikola Dašić Luftika (1975) u kragujevačkoj javnosti najprepoznatljivi je po tome što je u kumovskim odnosima sa šumadijskom „dinastijom Nikolić“, bivšim predsednikom Srbije Tomislavom i njegovim sinom Radomirom Nikolićem. A od kuma – FOTELJA!

Dašić je jedan od osnivača gradskog odbora SNS Kragujevac i član Izvršnog odbora stranke, a za njegov izbor glasalo je 70 od ukupno 87 odbornika. U slobodno vreme od političkih aktivnosti, diplomirani je ekonomista i oficir.

U obraćanju odbornicima posle izbora, Dašić je rekao da je poverenje dobio, a sada treba da ga opravda.

– Uporan rad je nešto što će obeležiti mandat Gradskog veća i mog kabineta, pre svega zato jer verujemo da nismo tu da vladamo Kragujevcem već da služimo Kragujevčanima – kaže Dašić.

Dodao je da je u svakom zrelom društvu javni službenik tu da služi građanima, voli svoj posao i da je spreman da podnese žrtvu i odgovornost.

– Nemamo mi pravo na lenjost, takođe nemamo pravo ni na gordost. Mi političari u ovoj sali nismo najbitniji element društvenog života i delovanja. Saradnja sa medijima radi transparentnosti informisanja, sa policijom radi opšte bezbednosti, sa SPC koja je neraskidivi deo našeg nacionalnog bića ili sa Univerzitetom koji je oduvek motor razvoja i generator znanja ove zajednice je nešto što se neće dovoditi u pitanje – rekao je Dašić.

Kazao je da vlast mora da deluje poput „uštimovanog i uvežbanog orkestra“.

– Naša je obaveza da Kragujevac u saradnji sa predsednikom i Vladom Srbije obezbedimo ključno mesto u ambicioznom investicionom planu Srbija 2020-2025 – poručio je kum Tome Nikolića.

Za zamenika gradonačelnika Kragujevca, na predlog Dašića, izabran je Ivica Momčilović iz SPS-a koji je i u prethodnom mandatu obavljao ovu dužnost.

Podeli
Updated: август 24, 2020 — 8:05 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *