Od šofera preko ministarske fotelje do direktora pošte

Nekadašnji šofer Jorgovanke Tabaković, veliki „poštovalac“ žena i ratnih veterana, ministar koji beži sa sastanaka, i naravno diplomac sa Megatrenda – ovo je ukratko novi direktor Pošte Zoran Đorđević.

Đorđević je karijeru započeo kao stranački vozač i dalje aktuelne guvernerke Jorgovanke Tabaković, da bi se zatim vinuo u visoke političke krugove i postao ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja.

Jedan je od članova Srpske napredne stranke oko čije se diplome u javnosti digla prašina, jer u pitanje dovođeno njegovo osnovno akademsko obrazovanje. Iako je master studije završio na Univerzitetu „Megatrend“, Đorđević nigde u zvaničnoj biografiji nije naveo gde je završio osnovne akademske studije.

Tokom ministarstkog mandata, on je u najmanju ruku „briljirao“. Izmislio je termin „finansista“, kada su ga pitali za struku i kvalifikacije, da bi potom pomešao ekstremitete, odnosno ruke i noge sa genitalijama.

– Zakon borački koji ide, oni nisu primaoci socijalne pomoći i ne pripadaju toj kategoriji, ali na neki način su ljudi koji su se borili za ovu zemlju, koji su zbog posledica rata ostali bez određenih genitalija i ne mogu da rade, nesposobni su za rad – kazao je jednom prilikom Đorđević.

https://twitter.com/milessa_/status/1236593177009762304

Novi direktor Pošte ostače upamćen i po skandaloznoj čestitki za 8. mart.

– Žene imaju stalno potrebu da budu voljene i kad one same ne vole. I zato često se predaju ljudima koji su im fizički nemili. Sve žene vole bogataše, jer je žena često siromah. Pametnog se boje. One uvek podlegnu jačem, a ne lepšem i umnijem. Padajući pred jakim, a ne pred dobrim i lepim žena ne razume duh i volju i ne lepotu, nego nameru – istakao je.

Đorđević je takođe svoje nekadašnje kolege iz skupštinske klupe animirao i zasmejavao jezičkim omaškama.

– Sve ono… Pa vratićemo se na DS, katastrofalno s*anje…sss stanje koje je tamo zatečeno… – rekao je Đorđević jednom prilikom.

Kao nekadašnji ministar za boračka pitanja Đorđević je jednom prilikom sazvao iznenadni sastanak sa predstavnicima boračkih udruženja, ali se na njemu zadržao čitavih osam minuta. Iz udruženja su se predsedniku Srbije često žalili na ponašanje ministra, „koji ne radi ništa“ kako bi se izradio Zakon o pravima boraca.

Iz ministarske fotelje stigao je i da poruči da „život napolju nije mnogo bolji nego u Srbiji“.

– Tamo plate nisu dosta veće, život je mnogo puta skuplji nego u Srbiji, kvalitet života nije mnogo veći, sve što zarade potroše na život. Mi smo najlepša zemlja na svetu, imamo društveni život koji ne postoji nigde, cena života je niža, kvalitet života raste iz dana u dan, već sada je na zadovoljavajućem nivou – rekao je svojevremeno Đorđević.

Podeli
Updated: март 4, 2021 — 6:29 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Budala. Lako je njima da budu ministri za šta god kad ništa ne znaju. U Pošti je prvo smanjio plate. Ako to radnicima Pošte ne smeta, zašto bi smetalo meni?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *