Od subote u podne do ponedeljka u 6 ujutru ne radi ništa osim prodavnica, apoteka i pumpi

Krizni štab doneo je odluku da od subote u podne do ponedeljka u 6 ujutru ne radi ništa osim prodavnica, apoteka i pumpi, saopštio je epidemiolog Predrag Kon.

Takođe, od ponedeljka na onlajn nastavu prelaze sve srednje škole.

Na skijalištima i planinama neće raditi ništa što je povezano sa kafićima, pa ni prodavnice, naveo je Kon.

On je rekao da će tokom vikenda pozorišta moći da rade do 21 sat, pijace će raditi redovno, a sportski događaji će biti bez publike. „Gde god su namirnice u pitanju, to će raditi“, rekao je Kon.

Dodao je da će se u ponedeljak sve vratiti u normalu, a na sledećoj sednici Kriznog štaba u utorak odlučiće se o novim merama.

Kon je prethodnih dana govorio da je epidemiološka situacija u Beogradu katastrofalna i da će tražiti zatvaranje svih kafića i restorana na najmanje sedam dana, a posle današnje sednice novinarima je rekao da ne istupa kao član medicinskog dela Kriznog štaba, već celog Kriznog štaba, i da je tu da saopšti ono što je odlučeno.

„Šta je bilo iza vrata, ostavljam za taj događaj. Sasvim sigurno da je bilo razmena mišljenja, ponekad i energičnih. Rezultat toga je da imamo ovo što vam sada prenosim. Nastavićemo da razgovaramo“, naveo je Kon.

Pozvao je građane da se vakcinišu, jer je „dugotrajno zatvaranje teška opcija za Srbiju“, ali je dodao i da je nemoguće ne reagovati na pojačnu aktivnost virusa. On je naveo da će se vakcinacija nastaviti svojim tokom i da je to najvažnija preventivna mera, koja je važnija od bilo kakvog zatvaranja.

„Mi ulazimo u sledeću fazu vakcinacije, tako da će biti pozivanja građana sve više i više iz jednostavnog razloga što samo ta barijera imuniteta može ovo da zaustavi“, istakao je Kon tokom obraćanja medijima.

Podeli
Updated: март 5, 2021 — 8:38 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *