ODLUČUJUĆA SEDNICA SNSa: Napednjaci traže raspisvanje izbora

Srpska napredna stranka danas na sednici Predsedništva donose odluku da li će i kada Srbija na vanredne parlamentarne izbore, ali biće i razgovora o situaciji na Kosovu, kao i drugim značajnim pitanjima.

Kako Espreso.rs saznaje mnogi funkcioneri SNS danas će od Aleksandra Vučića zatražiti da se raspišu vanredni parlamentarni izbori, a razlozi za to bili bi sve radikalniji protesti opozicije.

– Velika većina u vrhu SNS je za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, naročito kada se ima u vidu da je ovo izborna godina. Preovladava mišljenje da bi trebalo dopustiti opoziciji da pokaže koliko je „jaka“. Ipak poslednju reč imaće predsednik naprednjaka i Srbije, Nije ne moguće ni da se raspravlja o rekonstrukciji Vlade Srbije – kaže naš izvor u vrhu SNS.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže za Espreso da će sve što bude imao reći na sednici Predsedništva.

Loading...

– Ne bi bilo u redu da svoje stavove iznosim u medijima pre nego ih saopštim stranačkim kolegama, ali mogu da kažem da se moj stav o izborima nije menjao – rekao nam je Jovanov koji je uz Miloša Vučevića i Nebojše Stefanovića, podsećamo, uvek bio jedan od zagovornika da je vreme da se ide na vanredne parlamentarne izbore.

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva naprednjaka Zorana Mihajlović nije želela da nam otkrije svoj stav koji će izneti na današnjoj sednici, već nam je samo kratko poručila.

– Osim izbora pričaće se i sveobuhvatnoj političkoj situaciji u zemlji, kao i o ekonomskoj. Biće reči o svemu – rekla nam je Mihajlovićeva.

Miloš Vučević nije želeo da nam otkriva da li se njegov stav o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, koji je za Espreso ponovio i pre dve nedelje, promenio, već nam je samo kratko poručio:

– Prvo Predsedništvo, onda ćemo razgovarati.

Da sve miriše na raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora govore i reči predsednika Srbije u autorskom tekstu u kom kaže:

„Vlast se u ovoj zemlji dobija na izborima, a oni koji hoće na drugi način – neka to lepo kažu. Ne treba da se kriju iza dece ni iza svih koji jesu, s razlogom ili bez, nezadovoljni, ni iza glupih šala“, napisao je Vučić.

Vest je potvrdila i potpredsednica glavnog odbora SNSa Marija Obradović i izjavila da će sednica Predsedništva SNS biti održana danas u 17 sati.

Izvor: Espreso

Podeli
Updated: 25 марта, 2019 — 2:50 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.