Oficir BIA osumnjičen za “Jovanjicu” POBEGAO U AMERIKU I ČEKA AZIL

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke advokat Vladimir Gajić izjavio je danas da se oficir Vojnoobaveštajne agencije (VOA) Saša Vujisić osumnjičen da je član grupe koja je uzgajala marihuanu na „Jovanjici“, nalazi u SAD i da je „u postupku dobijanja političkog azila“.

– Brzo će to biti objavljeno. Tužilaštvu i policiji u Srbiji se desilo bekstvo oficira vojne obaveštajne službe.

Gajić je rekao da je „Jovanjica“, kao i mnogobrojni predmeti koji se vode pred Specijalnim sudom, slučaj u kojem tužilac nije samostalan i mogao je da optuži samo one za koje mu je „dopušteno da budu optuženi“.

– To je način da budu odbranjeni oni koji stvarno stoje iza uzgajanja marihuane na „Jovanjici“. Da su i oni optuženi, sadašnji prvooptuženi, vlasnik „Jovanjice“ Predrag Koluvija, ne bi bio ni medju prvih sedam optuženih – dodao je Gajić.

Gajić je istakao da je Koluvija bio „samo podizvođač daleko ozbiljnijih i moćnijih ljudi“, protiv kojih nije podignuta optužnica.

– Tužilaštvo za organizovani kriminal nije podiglo optužnicu protiv njih, a oni su neophodni da bi slučaj mogao da se nazove organizovanim kriminalom, jer je povezanost vlasti i mafije definicija organizovanog kriminala. Ta povezanost se u predmetu „Jovanjica“ ne vidi. Optuženi su neki povrtari, a nema ozbiljnih ličnosti.

Gajić je, povodom predloga Koluvijine advokatice Zore Dobričanin Nikodinović da kao svedok bude saslušan potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, rekao da će se Aleksić tom pozivu, ako Specijalni sud prihvati predlog, odazvati sa zadovoljstvom.

– Aleksić veoma dobro poznaje pozadinu ovog predmeta i mnoge stvari koje je izneo pre podizanja optužnice su potvrđene u optužnici.

Oficir Vojnoobaveštajne agencije (VOA) Saša Vujisić

Gajić je naveo da su informacije o „Jovanjici“ došle do javnosti jer je izbio „sukob klanova unutar vladajuće stranke“.

– Očigledno je da u policiji postoji jedna ozbiljna grupa policajaca koja nije htela da pusti da taj predmet bude sahranjen. Oni su ga spasili time što su našli način da javnost sazna za hapšenje Koluvije – rekao je Gajić.

On je dodao da je „veoma interesantno“ da je Koluvija nakon privođenja bio praktično slobodan još 11 sati.

– Policajci koji su ga hapsili su rekli da je on bio praktično slobodan – rekao je Gajić.

Izvor: Direktno

Podeli
Updated: октобар 13, 2020 — 11:05 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Nešto smrdi, a nije kanabis? Našli dobrovolja kome će posle nekog vremena promeniti identitet… da bi zaštitili glavnog(e) koji stoje iza svega i koji su debelo profitirali. I, što još uvek nisu spalili Jovanjicu do temelja nego je još uvek neko čuva? Jel još posluje? Ima bezbroj pitanja a odgovora niotkuda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *