Opozicija je tražila da izdam Vučića

Šefovi opozicije, kao i ljudi bliski liderima današnjeg SzS, tražili su od mene da izdam Aleksandra Vučić na predsedničkim izborima 2017, kaže Dačić.

Potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, lider SPS, rekao je za medije da mu nije bilo teško da odgovori negativno na takvu ponudu.

„Kampanja je bila na početku, tek što su bili raspisani predsednički izbori, a telefon nije prestajao da zvoni. Nema ko nije zvao i pokušao da me ubedi da okrenem leđa Vučiću“, kaže Dačić.

Kako dodaje, svi su hteli samo jednu stvar – da napusti Vučića u izbornoj kampanji i da ga ni on ni SPS ne podrže na izborima za predsednika Srbije. „To je bio sulud zahtev, jedan bedan pokušaj vrbovanja i prljava igra. Partija koju vodim je od 2012. u koaliciji sa Vučićevom strankom. Prošli smo mnogo toga i pokazalo se da smo jedni drugima korektni partneri, da svaka strana poštuje sve što se dogovorimo“, ističe Dačić.

Loading...

Upitan da li bi mu bilo lakše da sarađuje sa nekim drugim, umesto sa Vučićem, on odgovara: „Nemoj niko da nas deli, radimo zajedno, borimo se za interese Srbije. Znam da bi mnogi ovde, ali i u inostranstvu želeli da vide raskol u vladajućoj koaliciji. Što bi Milošević rekao, to će biti malo morgen“.

Dačić ocenjuje i da će SNS i koalicija SPS-JS na izborima 2020. godine osvojiti još više glasova, jer se bore za interese Srbije.

Ističe da se politika SPS ni u čemu ne podudara sa stavovima stranaka, kako je rekao, skupljenih s konca i konopca. Prema njegovim rečima, opozicija u Srbiji nema politiku, a fali joj i glavna stvar, a to je podrška naroda.

„Ovo što oni rade ne može biti i nije u korist Srbije“, kaže lider SPS za Srpski telegraf, a prenosi Tanjug.

On podseća da je sličnu poruku za opoziciju imao i tokom kampanje za predsedničke izbore 2017.

„Nigde još nisam video takvu mržnju prema Srbiji, oni ne mrze Vučića, oni mrze Srbiju. Ja volim Srbiju i zato sam uz Vučića i za budućnost Srbije“, poručio je tada Dačić liderima opozicije.

Podeli
Updated: 19 септембра, 2019 — 8:29 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Čestitam,gospodine Dačiću! Veliki pozdrav za vas,Vučića,od običnog naroda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.