Opozicija „rešila“ Topolu: Pala SNS vlast!

Srpska napredna stranka (SNS), danas je izgubila većinu u lokalnom parlamentu, a na redovnoj sednici Skupštine opštine, glasovima opozicionih odbornika iz Bolje Srbije, smenjeni su predsednik Skupštine i njegov zamenik, saznaje Nova.rs. Na njihova mesta izabrani su funkcioneri Bolje Srbije, čime je praktično SNS izgubila vlast u toj šumadijskoj opštini.

– Koalicija okupljena oko SNS danas je srušena – izjavio je za Nocva.rs Dragan Jovanović, lider najveće opozicione stranke u Topoli „Bolja Srbija“ i dugogodišnji predsednik te opštine.

On je istakao da će u „naredna dva dna“ biti održana vanredna sednica na kojoj će, kako je naglasio, biti smenjeno kompletno rukovodstvo opštine iz redova SNS-a i stranaka koje su sa njima činile vladajuću koaliciju.

Prema njegovim rečima, sednica na kojoj su smenjeni dosadašnji predsednik Skupštine opštine i njegov zamenik, počela je jutros u 9 sati i još uvek traje.

Sednici prisustvuje 27 od ukupno 41 odbornika, a smena aktuelnih funkcionera izglasana je sa 22 odbornička glasa.

Srpska napredna stranka je sa svojim koalicionim partnerima iz SPS-a i GG Bolji ljudi, posle prošlogodišnjih lokalnih izbora formirala vlast sa tesnom većinom, sa samo jednim odborničkim mandatom više od opozicionih stranaka. Od 41 odbornika, SNS je imala 21, dok je Bolja Srbija sa partnerima iz POKS-a imala 20.

Izvor: Direktno

Podeli
Updated: април 27, 2021 — 1:05 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Hahahaha SNS pala sa vlasti, a ostala na vlasti! Predsednik opštine ostao isti, samo promenio još jednu stranku. Vise promenio stranaka nego Maja Gojkovic. Čovek je sakupljač! Skuplja članske karte! ? Dobra stvar je što ovim potezom gasi svetlo u topolskom sns ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *