Organska droga: Vlasnik Jovanjice tvrdi da je nevin

Milan Koluvija, vlasnik poljoprivrednog gazdinstva za proizvodnju organske hrane „Jovanjica“, danas je, na pripremnom ročištu pred početak suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu, negirao krivicu da se bavio uzgajanjem i trgovinom indijske konoplje, koja je u rekordnoj količini pronađena na tom imanju u novembru prošle godine.

Krivicu je negiralo i preostalih devetoro optuženih, a zbog obimnosti optužnice, ali i dokaznih predloga tužilaštva i odbrane, sud je odredio još jedan termin za pripremno ročište, koje se, po zakonu, odvija bez prisustva javnosti.

Kako portal Nova.rs saznaje, tokom četvoročasovnog pripremnog ročišta, sud je stigao da sasluša samo kratka izjašnjena optuženih o krivici, a potom je reč dobio zamenik tužioca za organizovani kriminal koji je pročitao obimnu optužnicu, a potom iznosio dokazne predloge.

Reč je potom dobila i odbrana okrivljenih, ali su advokati, takođe zbog obimnosti svojih predloga, zatražili još jedan termin, koji će biti održan sutra. Nakon toga, trebalo bi da otpočne suđenje koje će biti otvoreno za javnost.

Koluvijina advokatica Zora Dobričanin Nikodinović takođe danas nije stigla da iznese sve svoje predloge, a nakon izlaska iz sudnice, nije davala izjave za medije.

Slučaj “Jovanjica” od početka prate brojne kontroverze, a poslednja u nizu jeste da su sada na optuženičkoj klupi samo Koluvija i njegovi saradnici koji su uhapšeni još prošle godine. Preostalih sedam osoba, među kojima ima pet zaposlenih u BIA i MUP, akoji su nedavno uhapšeni i dalje su pod istragom, iako je u pitanju isti slučaj.

Takođe jedna osoba je u bekstvu.

Podsetimo, javnost je krajem prošle godine saznala da je policija na poljoprivrednom, dobru “Jovanjica””u blizini Stare Pazove pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštackim uslovima. Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

Javnost je o ovom slučaju izvestio narodni poslanik Miroslav Aleksić, koji je na konferenciji u Narodnoj skupštini, ukazao na to da se MUP Srbije nije oglasio povodom rekordne zaplene droge pronađene kod Stare Pazove.

Podeli
Updated: јул 28, 2020 — 9:24 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *