Oružje koje je MUP oduzeo od građana Srbije ZAVRŠILO KOD BELIVUKA

Maršruta iz naslova ovog teksta bila bi, ukratko i skica kretanja oružja koje je Ministarstvo unutrašnih poslova, dok je ministar policije bio Nebojša Stefanović prodao preduzeću GIM. Njegov pokojni otac Branko Stefanović u to vreme 2015.godine bio je zastupnik GIM-a.

Doskorašnja misterija pronalaska protivavionskog mitraljeza broving kalibra 12,7 milimetara koji je pronađen u Ritopeku povezao je mnogo toga u istrazi.

Kako piše u ugovoru od 27. jula 2015, MUP prodao GIM-u oružje vredno 1,6 miliona američkih dolara. Reč je o “rashodovanom” oružju srpske policije i onom koje je oduzeto od građana!

Među njima se nalazio i mitraljez, koji je doneo nove frapantne činjenice u istrazi koja se i dalje vodi ovih dana.

-Magacin firme GIM nalazio se na Avali. Neko oružje je prepravljano koje je kupovano od MUP-a prepravljano je u Zemunu. Policijska istraga je utvrdila da je između ostalog upravo municija mitraljeza koja je pronađena u Jajincima u blizini porodične kuće sadašnjeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića u oktobru 2016.godine, rasplela sve činjenice koje ukazuju na mogući epilog ove istrage- kažu eskluzivno sagovornici UCENTAR koji su upoznati sa detaljima istrage o zločinima dela “kavačkog klana” koji su u Beogradu predvodilli Veljko Bjelivuk i Marko Miljković.

Na osnovu najnovijih informacija potencijalnog svedoka saradnika sva istraga usmerena je ka sledećim operativnim saznanjima:

1. Oružje u Jajincima doveženo je te noći u organizaciji Dijane Hrkalović, svemoćne državne sekretarke MUP i praktično šefa UKP MUP Srbije.

2. Glavni tehnički organizator bio je Nebojša Vučković-Vučko visokopoziconirani pripadnik Žandarmerije MUP-a, u to vreme i emotivni partner Dijane Hrkalović.

3. Prevoz je organizovao Veljko Bjelivuk, sada uhapšeni šeg kriminlane grupe koja je pohapšena zbog ubistva, otmica, trgovine oružjem i drogom.

Ispituje se uloga tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i njegovih najbližih saradnika.

Podsećanja radi, samo petanestak meseci kasnije pošto je MUP u pomenutim okolnostima prodao GIM-u oružje ođeknula je vest da je da je u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića pronađen arsenal oružja.

Dokazi i DNK uništeni!? Tužilašttvo odustalo od istrage..

Pojedini članovi Vlade ocenili su da je u pitanju pokušaj ubistva premijera ili njegovog brata.

Dva dana pošto je nađen sanduk s oružjem Aleksandar Vučić je izjavio da ne veruje da je reč o atentatu, navodeći da je taj deo šume u Jajincima najbolje mesto gde ljudi ostavljaju svoje staro oružje.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović navodio je da u celom slučaju “vidi tragove ozbiljnog profesionalizma”, pa i da premijer strahuje da je meta bio njegov brat“.

Dodao je i da se u maloj oblasti kod kuće premijera u danu nalaženja oružja i dva dana pre toga našlo 97 bezbednosno interesantnih lica.

Ubrzo nakon toga, premijer Vučić je zabranio svim nadležnim državnim organima koji su zaduženi za bezbednost premijera, uključujući i MUP i civilne i vojne obaveštajne agencije, da izlaze u javnost s informacijama o događajima u Jajincima i na Novom Beogradu dok se istraga ne okonča.

Više od godinu dana nakon pronalaska oružja, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo da u slučaju pronađenog oružja nedaleko od porodične kuće aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima nema osnova za pokretanje krivičnog postupka za krivično delo iz nadležnosti tog tužilaštva.

Nakon ove odluke, tada ministar policije Nebojša Stefanović je rekao da „policija u ovom trenutku nema dovoljno dokaza da bi privela bilo koga vezano za ovaj slučaj oružja, ali da to ne znači da MUP nema određena saznanja i da ne radi na tome“.

„Naravno da je to prioritet, ali ako ne obezbedimo dovoljno dokaza, besmisleno je da idemo u sudski postupak. Da li sam zadovoljan što je prošlo godinu dana? Svakako da nisam, ali, ja ću insistirati da nastavi da se radi na tom slučaju“, rekao je tada Stefanović novinarima.

Od podsmevanja do…

Iako su se tzv „nezavisni mediji“ podsmevali svemu što se događalo u Jajincima, izgleda da će stvar, što kaže narod- isterati na veliko… Najnovija saznanja do kojih je došla policija, ali i izjave kriminalaca koji sarađuju otvaraju mnoga pitanja. Za sada stanje stvati stoji ovako: MUP je prodao privatnoj firmi svoje oružje, deo tog oružja se neko vreme nalazilo i pored porodične kuće predsednika države, a kasnije je upotrebljeno u desetak likvidacija u Srbiji i pronađeno u „šteku“ najmonstruoznijeg kriminalne grupe u Srbiji… Za slučajnost- mnogo je!…

Podeli
Updated: мај 17, 2021 — 10:18 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Verovatno da Vucicevic vlasnik informera i vlasnici pinka i Srpskog telegrafa kao i Aloa imaju veliki udeo u rasturanju tog naoruzanja ili imaju zaslugu za ideju koju su oni gruvali po medijima,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *