Osumnjičeni za paljenje kuće novinaru PUŠTENI NA SLOBODU!

Aleksandar Marinković i Igor Novaković, osumnjičeni za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića iz Vrčina, pušteni su da se brane sa slobode. Drugo osnovno javno tužilaštvo u odgovoru Cenzolovki navodi da su “prestali razlozi zbog kojih im je pritvor određen”. Tužilaštvo je danas zatražilo produženje pritvora predsedniku Opštine Grocka.

Marinković je optužen za paljenje kuće porodice Jovanović 12. decembra, tako što je te noći, oko tri sata, u garažu ubacio dva “molotovljeva koktela”, posle čega se požar proširio na celu kuću, dok je Milana, koji je narušenog zdravlja i pod velikim dozama lekova, spasila njegova supruga, koja je čula buku i iznela ga iz kuće, navodi Cenzolovka.

Prema saznanjima iz istrage, Marinković je ovaj zločin izvršio zajedno s pevačicom Bojanom Cvetković Šijacki, koja je u međuvremenu osuđena na samo šest meseci kućnog pritvora, uz obavezu nošenja “nanogice”, kao i na novčanu kaznu od 50.000 dinara, pošto je sklopila sporazum s tužilaštvom o priznanju krivičnog dela.
Igor Novaković je osumnjičen da je naručio paljenje kuće i za to Marinkoviću dao novac.

Loading...

Od četvorice osumnjičenih za ovaj zločin, u pritvoru je ostao samo Dragoljub Simonović, predsednik Opštine Grocka, koji je osumnjičen kao naručilac paljenja.

Tužilaštvo je zatražilo da mu se produži tridesetodnevni pritvor, koji mu je određen posle hapšenja 25. januara, a u odgovoru Cenzolovci navodi da još uvek nisu ispitani svi svedoci, niti da je okončan dokazni postupak.

Izvor: N1

Podeli
Updated: 23 фебруара, 2019 — 2:24 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.