Otresanje SLINA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da od Nebojše Stefanovića najviše zavisi da li će ostati ministar, o čemu će se razgovarati narednih dana, kada se vrati s puta.

On kaže i da je „notorna laž“ da je njegov sin pokušao da preuzme navijače Partizana nakon hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka.

„Da vodim hajku i harangu protiv nekoga iz sopstvene stranke – ne pada mi na pamet“, rekao je sinoć Vučić za TV Prva.

Kaže da svako ko je umešan u kriminalne radnje treba da odgovara.

„O Dijani Hrkalović ne mislim ništa dobro, a o Stefanoviću imam bolje mišljenje“, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje o pisanju medija da je Stefanović umešan u kriminalne aktivnosti.

Šta se tačno dešava u Srpskoj naprednoj stranci?

Da li je počelo „veliko spremanje“ u stranačkim redovima pred izbore, kao što je više puta najavio Aleksandar Vučić? Za sada nije poznato, jer nema zvaničnih informacija. Međutim, „Južne vesti“ pišu da su pojedini lokalni odbori izglasali nepoverenje Nebojši Stefanoviću i Zlatiboru Lončaru. Uz to, čačanski „Ozonpres“ navodi da je Stefanović izgubio naklonost i tamošnjeg gradskog odbora.

Na poslednjem sastanku predsedništva Srpske napredne stranke, njen lider je poručio:

„Zakazali smo sednicu Glavnog odbora stranke, gde ćemo govoriti o prvim i novim kadrovskim rešenjima, gde će biti određenih promena“, rekao je Vučić.

Kako nezvanično prenose „Južne vesti“, čini se da su promene krenule od Niša i Pirota. Tamošnji gradski odbori juče su odlučili da okrenu leđa pojedinim visokim, stranačkim funkcionerima.

„To jeste bilo iznenađenje, ne samo za nas i javnost, nego i za članove Srpske napredne stranke. Ne zbog toga što se nepoverenje Nebojši Stefanoviću našlo na dnevnom redu, već zato što se tu našao i Zlatibor Lončar“, kaže urednica „Južnih vesti“ Gordana Bjeletić.

Bjeletić je sa kolegama okrenula više od 100 brojeva. Oni koji su se javili rekli su da o tome ne mogu da govore, kao i da se ceo proces odvija u velikoj tajnosti. Ipak, neki od naprednjaka nezvanično kažu da im je stiglo naređenje kako da glasaju. Bjeletić dodaje – prelamanja u SNS-u nisu novost na lokalu.

„Bilo je tih nekih podela i ranije, ali dođe do pomirenja i oni prosto ne žele da rizikuju i da se opredele, a da tu na kraju opet bude sve u redu i dovedu sebe u neku, da tako kažem, nelagodnu poziciju“ smatra Bjeletić.

A prema pisanju „Ozonpresa“, čini se da ni u Čačku nema pomirenja, pa je Stefanović ostao i bez podrške čačanskih SNS-ovaca.

„Da, tačno je da je doneta odluka, jednoglasan je bio Gradski odbor. Dali smo preporuku Izvršnom odboru da se Stefanović smeni. Obratite se organima stranke i dobićete sve informacije“, potvrdio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, prenosi Ozonpress.

Šta o njemu misli obznanio je na društvenim mrežama i njegov kolega iz Glavnog odbora Vladimir Đukanović.

Glavna urednica „Novog magazina“ na Đukanovićevu objavu gleda kao na probni balon, kojim se javnosti poručuje šta misli vrh SNS-a, to jest Aleksandar Vučić. Ovo je po njoj početak obračuna sa Stefanovićevim ljudima, ali i glumljenje demokratije po lokalnim odborima.

„I uoči izbora će se desiti nešto spektakularno i mislim da će građani Srbije ponovo pomisliti „pa evo, uhvatio je, uhapsio je, odrekao se jednog svoga, ova stranka dobro radi“, kaže Nadežda Gaće.

Da li je zaista reč o predizbornoj čistki? Analitičar Zoran Panović objašnjava – praksa je pokazala da SNS u izbore uvek ulazi organizovano i homogeno.

Podeli
Updated: 15 маја, 2021 — 9:08 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *