OVAKO IZGLEDA NOVI TRG! SIVILO BEZ DRVEĆA SAMO BETON

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić podelio je danas na svom Fejsbuk profilu fotografije rekonstruisanog Trga republike koji će građani moći uskoro da vide!

– Posle 150 godina, Trg Republike napokon dobiće pravu fizionomiju. To će biti zona usporenog saobraćaja, zbog čega smo i stavili granitne kocke. Trg će biti opremlJen potapajućim stubićima sa kamerama, imaće ‘pametne klupe’, besplatni vaj-faj”, rekao je ovim povodom Vesić. Naveo je da plato na trgu ima i 19 stabala više nego ranije.

Podseća da će se, nakon otvaranja pristupiti i restauraciji Spomenika knezu Mihailu, ali će to biti detaljno čišćenje i zaštita spomenika, bez većih radova.

Istog dana, za vozače biće prohodna i Karađorđeva ulica, za koju, kako Vesić navodi, nije urađena obična rekonstrukcija, već i humanizacija tog dela grada.

Loading...

Ovaj potez je delimično završen, a radovi na trotoaru i Savskom keju biće izvođeni u narednom periodu.

Vesić navodi da to nije bila samo rekonstrukcija ulice koja podrazumeva zamenu instalacija i asfaltiranje, već da će sada, umesto trotoara na samo dva metra od ulaza u zgradu, biti trotoara širokih od 10 do 12 metara, kako bi stanari mogli decu da puste bezbedno, a ne da razmišljaju o tome da li će naići neki kamion. Uređene su sve fasade, pa će sada ovaj deo grada, sa kojim se većina stranaca prvi put susretne, konačno biti umiven, dodao je Vesić.

Podeli
Updated: 31 августа, 2019 — 7:00 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.