Ovo je vreme zla, bez stida, vreme bitangi, lopova i lešinara (VIDEO)

Mi smo posrnulo društvo u kome samo malobrojni imaju sve, u kome država ne mari za svoje građane, u kome nema samilosti i saosećanja i gleda se isključivo sopstveni interes. Ovo je, rođaci, zlo vreme, vreme bez stida, bez iskrene suze, bez saučešća – ovakvu sliku naroda i države koja srlja na maestralan način preneo je Dragan Petrović Pele u „Gorkim plodovima“ Siniše Kovačevića.

Poznati glumac je izvedbom savršeno slikajući rečima opisao generalno naše društvo, poremećeni sistem vrednosti, vlast jednog čoveka, socijalni momenat Srbije, naroda, urušene institucije, razorenu Srbiju…

– Nije to samo gramzivost i pohlepa, ovaj komad govori o bezosećajnosti, o vremenu bez stida, bez samilosti. O bezosećajnim sebičnim bitangama koje je sistem vrednosti napravio lopovima, bitangama i lešinarima – rekao je Pele u TV seriji „Gorki plodovi“, a ova metafora može se primeniti i na naše državnike i visoke funkcionere koji nas vode baš ovim putem.

U „Gorkim plodovima“, Pele glumi režisera koji režira Branislav Nušić…

– Zlom vremenu, vremenu bez stida, bez iskrene suze, bez saučešća. Gde bitange postaju uzori, a pošteni predmet podsmeha. O bašibozuku koji rastura imovinu najgoreg od svih, a pokojnik je rodonačelnik lopovluka, otimačine i zelenašenja – u dahu je izgovorio Petrović, opisujući ponašanje naših političara na vlasti.

I ovo sve već zvuči poznato, jer u ovakvom vremenu živimo.

– O nama danas govori ovaj komad, rođaci, o ovom vremenu sad. O nevremenu, o zlu, o neosećanju stida, o surovosti, o gorkim plodovima…

Surova istina, da jezivija ne može biti. Srbija danas.

Rođaci…

Podeli
Updated: октобар 25, 2021 — 9:18 am

1 Comment

Add a Comment
  1. pred svaki veliki rat isplivava sav smrdljivi mulj na povrsinu ,potapa i davi sve sto je dobro i zdravo .Ima ga mnogo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *