OVO JE VUČIĆEVA NAPREDNA SRBIJA: Botovi DUPLO PLAĆENIJI od lekara, oficira, nastavnika!

Skandalozno je što jedan prosečan bot ima veću platu od lekara, oficira, nastavnika… Očigledno se „posao“ isplati, a pošto vlada nemaština, mnogi ljudi „hrle u pisaniju“

Širom naše lepe Srbije, pored raznih kvazi zanimanja pojavila se nova kategorija osoba koji svoj posao marljivo rade od kuće. Nije u pitanju web dizajn, ni pravljenje sajtova, onlajn školice i blogovi su tek prevaziđeni, u pitanju je novi planetarni popularni pojam – botovanje!

Da sve stranke imaju ljude koji rade za njih, podržavaju ih, pa i „botuju“ opšta je činjenica. Ipak, kada se stvari izmaknu kontroli, kada bezumlje pobedi i kada bogatiji nabave skuplje, pametnije robote oni savršeno obavljaju svoje programirane zadatke.

Totalno sebe predaju tome, ne mare za etiku i pritom super zarađuju. U istraživanju Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra VOICE, koji je objavio priču o radnicima Radio-televizije Vojvodine navodi se da su upravo botovi angažovani za obogaćivanje sadržaja portala komentarima.

Naime, dvoje honorarnih saradnika Radio-televizije Vojvodine u maju je zaradilo po 80.000 dinara. Njihov posao, koji su, kako se navodi na platnom isečku, izvršili u celosti, je – pisanje komentara na web sajtu tog javnog servisa.

Istraživanje novinara VOICE-a pokazalo je da je najveći deo komentara ispod tekstova, koji se u poslednje vreme pojavljuje na tom sajtu, pozitivan u odnosu na aktuelnu vlast.

Obzirom da je iznos od 80.000 dinara koji odlazi u botovski džep do tri puta veći od mesečnih plata najvećeg dela novinara i urednika na toj televiziji, ovo se smatra uvredom za samu profesiju.

Ukoliko se pitate šta vole botovi, rekli bi smo, sve što vole mladi. Oni četuju, tvituju, lajkuju, komentarišu, ponašaju se kao „gazde iz senke“. Poželjne karakteristike botova su nepismenost, gramatičke greške, „gluposti“ koje se prosipaju iz neznanja.

Zapravo nije važno da li ste ispali glupi, to je čak i poželjno jer izaziva smeh kod čitaoca, a to se na društvenim mrežama najviše prepričava. A to stranke i gospodari najviše vole. Da se priča o njima. Dobro ili loše, nije važno.

Gluposti su oproštene, bitno je biti u žiži, u fokusu, „izlaziti iz frižidera“. Ovde se ne radi o vrednostima, već o prisutnosti u medijima. Još kad vam ponude 80.000 dinara da uposlite prstiće ne mrdajući iz fotelje, koga „zabole“ za principe, zar ne?

Jer bolje nego da sedam godina učite da spasavate ljudske živote. To je u „naprednoj Srbiji“ manje isplativo.

Podeli
Updated: новембар 27, 2021 — 7:05 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *