OZBILJAN KRIMINAL: Jorgovanka uz dozvolu Vučića omogućila Tešiću da radi kršeći zakon

Sada imate priliku prvi put da vidite dokument Narodne banke Srbije na osnovu koga se vidi da je firmi Slobodana Tešića omogućeno da kupuje robu, plaća je u dinarima, a nakon toga je kasnije preprodaje u devizama. Pitam i ministra odbrane Aleksandra Vulina šta je to ministarstvo odbrane kupovalo od GIM u avansnoj vrednosti od 28 miliona dinara? – rekla je Marinika Tepić.

– Iz izveštaja Državne revizorske institucije vidi se da je poslovanje Tešića iznosilo gotovo 40 miliona dolara, u odnosu na GIM koje ima 7,5 miliona dinara. Firma Slobodana Tešića ima šest i po puta više. Sa samo tri firme koje nisu pominjane mnogo u javnosti, Tešić zarađuje. Aleksandar Vučić je pokrenuo ceo sistem za svog saradnika Tešića. Pitam ministra odbrane Aleksandra Vulina šta je to ministarstvo odbrane kupovalo od GIM u avansnoj vrednosti od 28 miliona dinara? Jako bih volela da znam, jer Tešiću je omogućeno da kupuje robu u dinarima bez pet odsto komisione provizije – rekla je Tepić i dodala da je ta kupovina iz 2018. godine.

Ona je istakla da je tužno da neko ko se zove Marinika više radi za ovu zemlju, nego neko ko se zove Aleksandar ili Ivica.

Loading...

– Oni su sramota za ovu zemlju. Tvrdim da sam veći patriota od njih. Što se tiče tužbe i Dačića, rado ću je dočekati.

Marinika je istakla da je pre tri meseca ukazala da je jedan čovek odgovoran za urušavanje namenske industrije, za bacanje na kolena fabrika, a to je, kako je rekla Aleksandar Vučić, i to sve sa namerom da ih dovede u proces privatizacije.

– Ukazala sam da je u posao vratio Slobodana Tešića, i to u vreme kada je bio na crnoj listi UN, a sad već dve godine u ministarstvu finansija SAD. Guvernerki Narodne banke Srbije Jorgovanki Tabaković je naredio da pokriva poslovanje Slobodana Tešića i da mu omogući takvo poslovanje, da radi mimo zakona o deviznom poslovanju i obligacionim obavezama.

Tepić je pokazala dokument Narodne banke Srbije, na kojem je potpis Jorgovanke Tabaković, iz kog se jasno vidi da je firmi Slobodana Tešića Partizan TECH omogućeno da posluje kao kupac, a ne kao komisionar.

– Robu nabavlja u dinarima, i to tako što uzima robu, plaća je u dinarima i tu završava posao ovde, a zatim za višestruko više novca je preprodaje, u devizama, bez obaveza da to prijavljuje bilo gde ili plaća porez. Iz izveštaja Državne revizorske institucije vidi se koliko je iznosilo poslovanje Slobodana Tešića u 2018. godini, i to za tri fabrike koje nisu toliko skrenule pažnju javnosti – rekla je Tepić.

– Prvi Partizan Užice, PPT Petoletka Trstenik i Sloboda Čačak su Tešićeve firme koje su u 2018. godini imale zaradu od 40 miliona dolara, a ako pogledate GIM, samo 7,5 miliona dinara. Dakle, Tešićeve firme posluju šest puta više od GIM, odnosno ostvaruju veću zaradu – rekla je Tepić i dodala da je Vučić „upregao ceo sistem za Slobodana Tešića“.

Izvor: Direktno

Podeli
Updated: 21 јануара, 2020 — 6:12 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.