PALA ODLUKA – VUČIĆEVI IZBORI U MARTU

Redovni parlamentarni izbori, kao i lokalni gde im je vreme, održaće se sledeće godine u martu, više puta je to najavio predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

Kako Espreso.rs ekskluzivno saznaje, oni će se održati u nedelju 22. marta 2020. godine.

– Zvanična odluka će se doneti na sednici organa naprednjaka koje su planirane da se održe u drugoj polovini septembra. Tad bi vrh SNS trebao da sve analizira, dobije jasniju sliku i donese odluku o izborima. Za sada se gađa 22. mart, a najkasnije bi se sve moglo pomeriti nedelju dana kasnije tačnije 29. marta – tvrdi naš izvor.

Prema njegovim rečima, pojedine stranke u vlasti su već dobile instrukcije da se spremaju za izbore, polako se podiže stranačka infrastruktura i zagreva atmosfera.

Loading...

– Potpuno je jasno da su stranke već krenule u spremanje kampanja. Ovo su jako važni izbori, jer pored parlamentarnih održaće se i lokalni izbori, te nije isključeno da u pojedinim mestima SNS, SPS i druge stranke iz vladajuće koalicije izađu na istoj listi – kaže naš izvor.

Da se zaista spremaju sednice vrha SNS na kojima će biti razgovora o svemu, pa i o koalicionim partnerima, potvrdio je i prvi poerativac naprednjaka Darko Glišić:

– Na jesen ćemo sve detaljno analizirati i imati odluku ko zaslužuje da se nađe na listi koju će predvoditi Aleksandar Vučić.

S druge strane, opozicija još uvek vaga da li će izaći na izbore ili će ih bojkotovati, a njihovu konačnu odluku, kako su više puta ponovili, takođe treba očekivati u septembru.

Podeli
Updated: 6 августа, 2019 — 8:34 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.