Panika u MUPu: Stefanović zabranio policajcima komentarisanje na FB

Posle nekoliko meseci “tišine” ponovo se oglašava Policijski sindikat Srbije (PSS) !!!

Jučeranjim saopštenjem u dnevnom listu “Danas” – OGROMNE RAZLIKE U ZARADAMA U MUP PSS je preneo odraz nezadovoljstva zaposlenih u MUP obzirom da, kako navode: U odnosu na visoke funkcionere i rukovodioce, tj. državne sekretare i generale – zaposleni policajci su dobili najmanje povećanje. PSS na dalje ističe da je, primera radi – jedan “sindikalni lider” koji je nenadano ekspresno napredovao u službi, sada dobio platu veću i od 140.000 dinara, dok će radnici policajci imati svega pedesetak hiljada.

PSS dakle tim saopštenjem akcenat stavlja na povećanja socijalnih razlika i stvaranja jaza među zaposlenima. „Stvaraju se prave klasne razlike na štetu onih koji najviše rade, ali za to dobijaju najmanju novčanu satisfakciju. Ono do čega može dovesti ovako nepravedno povećanje zarada, gde najsiromašniji dobijaju najmanje, a „najbogatiji“ najviše, jeste takozvani tihi bojkot rada policajaca, što se već dešavalo“, zaključuje se u saopštenju PSS-a.

Pošto je tim saopštenjem izazvana lavina reakcija policajaca na društvenim mrežama – dolazi sada reakcija i ministra Stefanovića o čemu Policijski sindikat Srbije i danas izlazi sa novim saopštenjem:

Loading...

Nakon istupanja PSS-a u javnosti oko neravnopravnog povećanja zarada i stvaranja jaza među zaposlenima, UMESTO DA KABINET MINISTRA OZBILJNO RAZMOTRI OPRAVDANO NEZADOVOLJSTVO VEĆEG DELA ZAPOSLENIH I NAĐE NAČIN DA NAKNADNO UVEĆA ZARADE POLICIJSKIM SLUŽBENICIMA SA SSS, ZAPOSLENIMA SA STATUSOM PD I OD (UPRAVNIM POSLOVIMA, LOGISTICI,SATIT, VATROGASCIMA, ISHRANI I SMEŠTAJU ITD…) iz vrha MUP-a stiže reakcija ali u vidu naređenja.

Naime stiglo je naređenje svim rukovodiocima, koje oni imaju obavezu da prenesu svojim potčinjenima, a oni dalje svim zaposlenima.

“UKAZATI ZAPOSLENIMA DA SE PRESTANE SA KOMENTARIMA U SVAKOM SMISLU ( javno pogovaranje, komentarisanje na društvenim mrežama i sl.) KOJI SU VEZANI ZA POVEĆANJE ZARADA.

Iz ovakvog stava možemo zaključiti da je potpuno zabranjeno boriti se za život i porodicu, tj. za život dostojan čoveka !?!

Podeli
Updated: 13 децембра, 2019 — 7:49 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.